Informatie voor de watersporter

Snelheid en stijl komen samen bij de tewaterlating van de Voyager 50 Coupé

Van den Hoven Jachtbouw in Nederland heeft het laatste lid van haar innovatieve Voyager-serie te water gelaten. In navolging van de succesvolle Voyager 61 biedt de nieuwe Voyager 50 Coupé de perfecte combinatie van elegantie, snelheid, ruimte en comfort. Ontworpen door René van der Velden heeft het jacht de verwachtingen in termen van prestaties en uiterlijk in het water nog meer overtroffen dan op papier.

In de Voyager 50 komt het beste van twee werelden samen: het indrukwekkende comfortniveau van haar grotere zusters zijn behouden gebleven, terwijl ze een geheel eigen verleidelijk uiterlijk heeft. Dit 15 meter lange ‘coupéjacht’ heeft een opvallend exterieur en geeft een sportief gevoel met zijn lage profiel en elegante lijnen. Geheel in aluminium gebouwd is het aanmerkelijk lichter dan vergelijkbare boten van staal of composiet. Dit vertaalt zich in een snellere acceleratie en aanzienlijke besparingen in brandstofverbruik, terwijl de duurzaamheid van aluminium als materiaal een extra aantrekkelijke factor is.

Hoogwaardig comfort

Zoals alle jachten van de Voyager-lijn is de 50 Coupé ontwikkeld voor eigenaren die verder willen varen in minder tijd. Sinds de lancering van het eerste model hebben de prestaties bevestigd dat de Voyager Coupé 50 alles is wat men ervan zou verwachten en meer.

Aangedreven door twee Volvo Penta 480pk motoren beschikt het jacht over een topsnelheid van 22 knopen en een indrukwekkende wendbaarheid. De aanzienlijke tijd en energie die zijn gestoken in het verminderen van geluid en trillingen hebben hun vruchten afgeworpen, waardoor een langer verblijf aan boord werkelijk heel aangenaam wordt. In feite is de

Voyager 50 zeker een van de stilste en meest ontspannen 50-voeters die momenteel op de markt is.

Superieur gebruik van ruimte

Dit compacte en luxueuze motorjacht maakt ook optimaal gebruik van zijn ruimte. Door de rechtopstaande voorruit heeft de salon opmerkelijk veel meer binnenruimte dan vergelijkbare jachten met een traditionele naar achter hellende voorruit. Een andere belangrijke eigenschap is dat de salon, volledig uitgeruste kombuis en stuurstand zich allemaal op hetzelfde niveau bevinden, zodat iedereen meegeniet tijdens het varen. Dankzij het panoramische 360 graden-uitzicht is de salon bij elk weer een populaire plek om samen te zijn. Benedendeks heeft de Voyager 50 een ruime eigenaarshut met eigen badkamer plus twee gastenhutten met vier slaapplaatsen en een gezamenlijke badkamer.

Aangenaam buiten vertoeven

Buiten bieden de brede gangboorden genoeg ruimte om veilig van voren naar achteren te lopen. Het voordek met zijn verleidelijke zonnebedden en zitplaatsen is een ideaal plekje om de gestage voortgang van het jacht te volgen. Er is een gezellig achterdek voor ‘al fresco’ lounging en dining, terwijl de achterspiegel is voorzien van een slimme bergruimte met een elektrisch luik voor fietsen, waterski’s, sups en meer. Ook is er een hydraulisch zwemplatform dat toekomstige klanten desgewenst kunnen aanpassen om een tender van maximaal 3,85 m te plaatsen.

Een jacht voor alle leeftijden

De Voyager 50 Coupé biedt maximaal comfort bij elke snelheid. De configuratie en het sportieve uiterlijk van deze 50-voeter zullen jongere eigenaars aanspreken, terwijl de indeling op één niveau en lage instap het jacht ook aantrekkelijk maken voor oudere klanten.

De Voyager 50 is makkelijk te bevaren, aan te leggen en te bedienen, en is daarom ideaal als weekender, maar ook voor langere tochten.

Romplengte:               14,99 m
Lengte over all:           15,33 m
Breedte:                      4,80 m
Diepgang:                   1,18 m
Gewicht:                     16 ton
Motor:                         2 x Volvo Penta D6-480 pk
Brandstof:                   diesel
Water:                         1000 liter
Zwart water:               4000 liter

Voor meer informatie: bvandenhovenjachtbouw.nl

Foto: Van Den Hoven Jachtbouw

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht