Informatie voor de watersporter

Snelvarende Yamarin 81 DC met gepatenteerd onderwaterschip, modern comfort en nieuwe techniek: de volgende generatie Day Cruiser

PERSBERICHT
Schiphol-Rijk – De Yamarin 81 DC vertegenwoordigt zonder enige twijfel de nieuwste generatie van de Yamarin Day Cruiser serie. Deze Premium Class Day Cruiser komt van de tekentafel van het toonaangevende Noorse Eker Design. Het bijzondere, gepatenteerde onderwaterschip is ontworpen door het Zweedse Petestep®.

foto: Yamarin
De ontwerp- en ontwikkelingsteams van Eker Design, Petestep® en Yamarin hebben hun krachten gebundeld om dit unieke, innovatieve product te kunnen ontwikkelen. Hiertoe maakten zij gebruik van de nieuwste technologieën. De ultramoderne verschijning van de Yamarin 81 DC weerspiegelt het praktische uitgangspunt achter de slogan: ‘Geen ontwerp zonder functionaliteit’.
De door Eker Design ontworpen romp is revolutionair te noemen, maar het onderwaterschip op basis van het gepatenteerde Petestep® is op zich al bijzonder te noemen. Sinds jaar en dag genieten Yamarin boten een uitstekende reputatie als het gaat om hun ongekende vaareigenschappen onder de meest ruige omstandigheden. Met de in het racecircuit ontwikkelde Petestep® onderwaterschip ligt de lat nu zelfs nog hoger. Het geraffineerde ontwerp staat borg voor een comfortabele vaart bij hoge zeegang en bespaart bovendien veel brandstof. Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat de consument behoefte heeft aan meer vaarcomfort en dit is dan ook het uitgangspunt geweest bij het ontwerpen van de nieuwe Yamarin 81 DC.
Met het oog op comfort is de Yamarin 81 DC uitgerust met een windscherm dat aan de boorden is doorgetrokken, hiermee weten de passagiers zich optimaal beschermd tegen vaarwind. Zelfs op de achterbank is het comfortabel toeven. De ontwerpers besteedden ook speciale aandacht aan de pantry. Deze aan bakboord geplaatste voorziening beschikt over een tweepits gasfornuis. Naast een grote spoelbak en de standaard gemonteerde koelkast met laden is er ongekend veel praktische werkruimte aanwezig. De zitgroep in de ruime kuip is voorzien van maar liefst twee tafels die naar wens tot een groot exemplaar kunnen worden samengevoegd, waaraan maar liefst acht personen kunnen plaatsnemen.
De fors bemeten stuurconsole is geschikt voor montage van een 12” kaartplotter. Bovendien is er plaats voor een tablet die zeevast, zowel horizontaal als verticaal, kan worden geplaatst. Uiteraard is ook veel aandacht besteed aan optimaal zicht voor de bestuurder. Zo zijn er ontwasemingsopeningen onder het grote windscherm aangebracht en is het zicht rondom vanaf de stuurstoel perfect. De Yamarin 81 DC beschikt standaard over een volledig automatisch trimsysteem. Het maakt gebruik van een 3D gyro, een 3D versnellingssensor en dito GPS, waarmee de boot zelfs bij forse dwarswind op koers blijft. Het zorgt er bovendien voor dat de Yamarin 81 DC extra snel en bijna ongemerkt in plané komt. Het slimme systeem maakt geen gebruik van traditionele trimvlakken, die bovendien extra brandstof consumeren.
In het voorschip bevindt zich een groot bed waaronder veel bergruimte verborgen is. Wel zo handig om deze ruimte ’s morgens weer snel te kunnen omtoveren tot comfortabele zitgroep of speelplek voor de kinderen. In totaal zijn er vier slaapplaatsen beschikbaar en vanzelfsprekend is er een elektrisch toilet en een wastafel aanwezig.
Met het oog op een gemakkelijke in- en uitstap beschikt de boeg over een geïntegreerd trapje. En onder de stootrand beschikt de Yamarin 81 DC over een speciaal ontworpen LED-lichtcluster waarin zowel de navigatie- als afmeerlichten zijn opgenomen. De zorgvuldig gekozen kleurtemperatuur van de afmeerlichten, maakt het afleggen van de laatste meters in het donker extra veilig en gemakkelijk. Op het voordek is rekening gehouden met plaatsing van optionele zonnepanelen die in combinatie met een dubbel accusysteem voor voldoende boordspanning zorgen, zelfs als de boot is afgemeerd en er geen walstroom voor handen is.
De Yamarin 81 DC is uitgerust met een skibeugel die bovendien dienst doet als handgreep voor het zwemplatform. Het met synthetisch teak belegde dek oogt niet alleen modern en stijlvol, maar vraagt tegelijkertijd aanmerkelijk minder onderhoud dan een origineel teakdek. De dektent bestaat uit twee delen, is gemakkelijk in gebruik en vormt een harmonieus geheel met het ontwerp van de boot. De standaard meegeleverde matrassen vormen een groot bed, geschikt voor twee volwassenen.
Het zorgvuldig gekozen kleurenschema van de Yamarin 81 DC is met een combinatie van wit en zandkleur, licht en elegant en hier en daar subtiel onderbroken door contrasterende elementen in smaragdkleur.
Meer informatie www.yamaha-motor.eu

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht