Informatie voor de watersporter

Solaris Yachts pakt uit op Boot Düsseldorf 2024

Van 20 t/m 28 januari 2024 zal Solaris Yachts in Hal 16 de modellen Solaris 50, 60 en 64 tentoonstellen.

De werf bouwt momenteel ongeveer 55 boten op jaarbasis en de productie voor 2024 is op 1 plek na, uitverkocht. De Solaris 40 is tegenwoordig ook verkrijgbaar als Solaris 40ST met een zgn Squaretop grootzeil, wat vooral in licht weer de prestaties verbetert. Verder zal komend jaar de nieuwe Solaris 74RS in levende lijve te zien zijn.

De Solaris 50 is de best seller van Solaris en het is eenvoudig voor te stellen waarom. Een boot die voldoende ruimte biedt om met vrienden of familie met comfort een mooie reis te maken, maar ook nog goed door 1 persoon te handelen bij havenmanoeuvres. Mocht u denken, wat een mooie Solaris 50!”deze is door Messink Yachting op voorraad genomen en na Dusseldorf leverbaar. Uitgerust met boeg en hekschroef, furlerboom, electrische winches, airconditioning, generator, watermaker, etc.

De Solaris 50

De Solaris 60 is een volle stap groter en is geïnspireerd door de Mini-Maxi’s. Maar is nog steeds hanteerbaar voor 2 personen. De dwarsgeplaatste keuken rond de mast zorgt voor een betere gewichtsverdeling en een groot zitgedeelte met ruime tafel binnen. Alle hutten hebben een eigen ruime badkamer. In plaats van een Sail locker, is de Solaris 60 uit te rusten met een crew cabin. De stuurwielen staan ver naar buiten in de kuip, waardoor je als stuurman goed zicht hebt op de tell tales in de zeilen. Bij manoeuvres is er direct zicht op de ruimte naast de boot.

De Solaris 60

De Solaris 64RS is de kleinste van de raised saloon jachten. Door de ramen rondom valt zeer veel licht binnen. Door slim in te delen biedt de 64 meer ruimte dan concurrenten. Wat denkt u van een tender garage voor een 3m Tender, waar u in het interieur overigens niets van merkt. De 2 gastenhutten, met ensuite badkamers doen niet onder voor de eigenaarshut. Op de bootshow in Cannes lag overigens een Solaris 64, waar de stuurboord achterhut multifunctioneel gemaakt was. Deze ruimte was als werkkamer met bureau gemaakt, waarbij het bureau kon zakken tot bed niveau, waardoor het een volledige extra slaapkamer werd. Ideaal als u ook nog wat wilt werken aan boord!

De Solaris 64RS

Solaris Yachts wordt in Nederland door Messink Yachting / Seaport Yacht Brokers vertegenwoordigd. Zij zijn niet alleen aanwezig op de Solaris stand in Hal 16 op Boot Düsseldorf maar ook met J/Boats (J/99, J/112e, J/45). Wilt u nu al meer informatie over Solaris Yachts of J/Boats dan bent u van harte welkom op het nieuwe kantoor van Messink Yachting / Seaport Yacht Brokers in Loosdrecht.

Voor meer informatie: seaportyachtbrokers.nl

Foto: Messink Yachting

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht