Informatie voor de watersporter

Solo wereldomzeilster Jessica Watson vestigt nieuw record met laagste score ooit in Australische ‘Dancing with the Stars’

Australië – De jongste non-stop solozeilster rond de wereld Jessica Watson (18) kan sinds haar prestatie rekenen op een ongelooflijke populariteit op haar continent. De Australische gaat door het leven als ‘het grote voorbeeld voor de jeugd van de hele natie’. Ze opent gebouwen, geeft voordrachten en… doet mee aan de Australische versie van ‘Dancing with the Stars’.

Maar dat blijkt toch een beproeving van heel andere aard. Afgelopen zaterdag vestigde het Sunshine Coast-meisje een nieuw record: ze scoorde met haar jive met danspartner Damien Samuel het laagste aantal punten ooit. En de jury hield zich niet in: “Als een zieltogende Bambi”.

‘Jess’ overleefde de eerste ronde maar net. Mede te danken aan de vriendelijke en bescheiden wijze waarop ze op alle kritiek reageerde. “Ik kom terug. Voordat ik vertrok voor m’n soloreis, zeiden ze ook dat ik niet kon zeilen…” (The SatelliteJessica Watson)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht