Informatie voor de watersporter

Solotoer 2011: weekend 28 mei 'leuk ongeorganiseerd met elkaar' naar Engeland en terug

PERSBERICHT
Na een geslaagde solotoer 2010 is met het nieuwe seizoen in aantocht steeds vaker de vraag te horen of ook in 2011 de solotoer zal worden gevaren. Het antwoord daarop is eenvoudig: ja. Ook in 2011 wordt een uitdagend stuk solozeilen gekoppeld aan een gezellige ontmoeting aan de overkant van de Noordzee. Solozeilers zijn bij deze dan ook van harte uitgenodigd om op eigen houtje over te steken en op de laatste zaterdag van mei 2011 aan te schuiven in de Butt & Oyster.
Voor de duidelijkheid: er wordt wederom helemaal niets georganiseerd. Geen inschrijvingen, geen website, geen aanspreekpunt. Het is geen wedstrijd, alles is geheel vrijblijvend. Gewoon een trip waarbij je zelf beslist of je vertrekt, zelf bepaalt welke koers je vaart, zelf het weer inschat en er zelf voor moet zorgen dat je op tijd bent, wil je tenminste aan de bar kunnen zien of er nog andere solozeilers zijn die de tocht hebben ondernomen (je weet maar nooit, misschien ben je wel de enige). Er is nog steeds geen gezamenlijk vertrekpunt, geen begeleiding, geen uitgestippelde route, en er is zelfs geen prijs te winnen.
Kortom, even los uit het dagelijkse leven, eigen verantwoordelijkheid dragen en op de solotoer. Met als ultieme doel om samen met andere solozeilers aan de overkant van de Noordzee tijdens het eten in de pub je naam achter te laten in het enige echte solotoerschrift, waarna ieder weer zijn eigen koers vervolgt.
Dus wie tijd en zin heeft om in het voorjaar solo uit te waaien zet het in de agenda:  SOLOTOER 2011,  28 mei, 16.00 uur lokale tijd, Butt & Oyster, Pin Mill, Engeland. Wie weet tot ziens aan de overkant!
Meer informatie solotoer@home  (initiatiefnemers bij de redactie bekend)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht