Solozeiler Coville na ronden Kaap Hoorn vier dagen voor op record rond de wereld

PERSBERICHT

coville_kaaphoorn
foto: Sodebo

Parijs – Thomas Coville, schipper van de trimaran Sodebo Ultim’ heeft afgelopen nacht om 02:20 uur Nederlandse tijd Kaap Hoorn gerond. Hij ligt daarmee 4 dagen, en 59 minuten voor op het huidige record voor een solo wereldomzeiling van Francis Joyon (2007).

Nog nooit heeft een solozeiler zo snel de Stille Oceaan overgestoken. Het nieuwe record dat Thomas Coville vestigde onder voorbehoud van erkenning door het World Sailing Speed Record Council (WSSRC) is nu 8 dagen, 18 uur, 28 minuten en 30 seconden.

Thomas Coville heeft 31 dagen, 11 uur 30 minuten en 8 seconden gedaan om vanaf het eiland Ouessant de laatste van de drie kapen (Kaap de Goede Hoop, Kaap Leeuwin en Kaap Hoorn) te ronden. Hij overbrugde deze 19142 zeemijlen met een gemiddelde snelheid van 25,33 knopen.

De Sodebo-trimaran heeft nu – in een rechte lijn – nog 7000 mijl te gaan naar Ouessant. Om het record te verbeteren moet Coville terug zijn voor 3 januari 2017 om 4 uur, 23 minuten en 57 seconden Nederlandse tijd. (Nauticlink, Sodebo Sailing, SODEBO LIVE, en Twitter – @Sodebo_Voile)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X