Informatie voor de watersporter

Solozeilster Laura Dekker ook op weg naar Kaapstad net als Volvo Ocean Race

Zeilster Laura Dekker (16) is na een monstertocht van twee maanden aanbeland bij de Zuid-Afrikaanse kust. Ze heeft een afstand afgelegd van zo’n 10.000 kilometer. De oversteek van Darwin naar Zuid-Afrika was haar zwaarste tot nu toe.

Laura was aanvankelijk van plan om de relatief korte route via Golf van Aden naar Gibraltar te nemen. Uiteindelijk besloot ze toch dat deze route in verband met de aanwezigheid van Somalische piraten te gevaarlijk was en koos om via Zuid-Afrika te varen. Deze route hield ze bewust geheim uit angst voor piraten die de Indische Oceaan teisteren.

Laura kwam tijdens haar oversteek over de Indische Oceaan langs de plek waar Abby Sunderland, een Amerikaanse tiener die ook solo rond de wereld probeerde te zeilen, haar jacht ‘ontmast’ zag worden tijdens een storm. Zij moest haar recordpoging staken. Ook Laura maakte pas een flinke storm mee, die een nacht en een ochtend duurde. ‘Met windkracht 9 en golven van 8 meter hoog’. (AD, Blog Laura Dekker, ‘Zeilmeisje mijdt piraten’- De Telegraaf)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht