123 stickers

Solozeilster 'zeilmeisje' Laura Dekker zelf aanwezig op HISWA Amsterdam Boat Show 2011

PERSBERICHT
Amsterdam – De bekende zeilster Laura Dekker onderbreekt haar wereldomzeiling om haar ervaringen te delen met bezoekers van de HISWA Amsterdam Boat Show. Ze zal er samen met ruim 50.000 andere watersporters de start van het nieuwe vaarseizoen inluiden. In het Zeiltheater vertelt Laura dagelijks over het eerste deel van haar reis, waarbij de belevenissen op de Atlantische Oceaan centraal staan. Speciaal voor jongeren geeft Laura zeilclinics om hen de fijne kneepjes van het vak bij te brengen in een groot bassin met windturbines. Hier kunnen jongeren bovendien de hele dag door diverse watersporten zelf proberen. Andere bekende zeilers die aanwezig zijn op HISWA 2011 zijn zeillegende Sir Robin Knox-Johnston, vijfvoudige wereldkampioene Lobke Berkhout, drievoudig wereldkampioene Marcelien de Koning en veelzijdig oceaanzeiler Hans Bouscholte.
De HISWA Amsterdam Boat Show vindt plaats van 1 tm 6 maart in Amsterdam RAI. Jongeren tm 16 jaar hebben gratis toegang.
Meer informatie: www.hiswarai.nl  en online toegangskaarten bestellen met korting op entree en treinreis.

7 Berichten

 • G.H.Hakeboom

  12 jaren geleden / 14 februari 2011 om 19:02 uur

  erg leuk,maar deze onderbreking heeft toch geen nadelen voor haar recordpoging?

 • m van buuren

  12 jaren geleden / 15 februari 2011 om 18:59 uur

  sorry hoor, maar van een solo zeilwereldreis is op deze manier echt geen sprake meer.
  familie bezoek, even terug naar Nederland.
  relaxen op wat eilanden, en voornamelijk vakantie houden. Van mij mag ze hoor, maar noem het geen record meer.En stop met aandacht vragen voor de super vakantie van een puber.

 • antje

  11 jaren geleden / 23 februari 2011 om 13:44 uur

  Dit noem ik geen wereld record maken om de we reld.Maar Laura als je wat wil dan moet jij er voor gaan en niet iedere keer aandacht vragen. Ga zeilen geen vakntie vieren .

 • Ruud van Wijk

  11 jaren geleden / 24 februari 2011 om 12:00 uur

  Oorspronkelijk had ik bewondering voor deze stoere meid, nu gaat het echter lijken op een door derden gesponserde luxe zeereis met lekkere tusssenstops dit heeft weinig meer te maken met het in oorsprong aangekondigede barre avontuur.
  Dus, luxe paardje !!
  Ruud

 • C de Nijs

  11 jaren geleden / 24 februari 2011 om 14:15 uur

  Zonder geld vaar niemand wel.
  Ze doe het toch maar, ook al zou het een grootte vakantiereis zijn?
  Wel alleen een overtocht maken.
  Zijn wij alle niet een beetje jaloers in ons hart dat wij dit niet hebben gedaan in onze jeugd.
  Dus voor mijn nog steeds petje af en een voorbeeld voor veel van haar leeftijd genoten.
  Petje af Laura een hele hoop plezier [tevens behouden vaart] toegewenst.

 • Ronald

  11 jaren geleden / 24 februari 2011 om 23:42 uur

  Niet om Laura te verdedigen, maar meerdere wereld zee zeilers onderbreken vaak hun tocht voor diverse verplichtingen.
  Bovendien heb ik me laten vertellen dat haar boot nu licht in een gebied waar meerdere Vermoedelijk enige honderden)zeezeiler liggen, om hun tocht te kunnen vervolgen moeten ze door het gebied varen waar die Somalische kapers actief zijn, ze hebben bescherming gevraagd bij de Marine, maar die heeft hen bescherming gewijgerd, het werd hen zelfs sterk afgeraden, het enige alternatief is via kaap de goede hoop. maar dat schijnt uiterst gevaarlijk te zijn, de zeilers maken een onnodige tocht volgens de marine. Ben dus benieuwd hoe het verloop zal zijn!

 • Arno

  11 jaren geleden / 3 maart 2011 om 08:51 uur

  Er is geen enkele regel die voorschrijft dat het record wereldomzeilen alleen non-stop kan worden behaald. Hoe lang de stops tussendoor zijn en wat je tijdens die stops doet, is naar eigen keuze. Je kunt ervoor kiezen om alleen water te bunkeren of je kunt ervoor kiezen om te ontspannen in een resort, te surfen, snorkelen, zonnen, barbecuen en lekker uitgaan. Laura kiest voor de tweede benadering en komt tussendoor af en toe even naar Nederland. Dat is allemaal toegestaan. Je kunt ook de vraag stellen of het wel nodig is om alle etappes achter elkaar (lineair) te zeilen, of dat je ook kunt besluiten om je traject te laten afhangen van de omstandigheden. Laura zou dan de boot kunnen laten transporteren naar haar vaargebied, aan boord gaan en dan het traject afleggen. Zolang alle trajecten bij elkaar maar een wereldomzeiling volgen, is ze voor mij de winnaar!

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X