Speciale 70ste editie HT Race voor alle typen zeiljachten op 2 en 3 juni 2016 verwacht 150 deelnemende boten

PERSBERICHT
htraceHarlingen – De HT Race, de oudste zeilrace van Nederland, bestaat dit jaar 70 jaar. Het jubileumjaar wordt gevierd met een spectaculair en goed gevuld programma. Een feestelijke inschrijfavond op 1 juni, een groot jubileum feest op een bijzondere locatie op Terschelling en de HT-Loterij met prijsuitreiking in Harlingen maken het feest compleet. De 70ste editie van de HT Race zal op 2 en 3 juni 2016 worden gezeild door ongeveer 150 schepen met haar schippers en bemanning.
‘’Het wordt een race met veel verrassingen. Ook om de race heen worden activiteiten georganiseerd die dit jubileumjaar onvergetelijk gaan maken. Hier moet je bij zijn.’’, aldus de organisatiecommissie. De race start op woensdag 1 juni in Harlingen met de inschrijving. Ondertussen zorgt een mix van nostalgische en moderne muziek voor een gezellige sfeer in de havens. Donderdagochtend 2 juni zal de zeilrace van start gaan en vertrekken de zeilers richting Terschelling. De watersporters worden aangemoedigd door volgschepen en een VIP-schip. Eenmaal aangekomen op Terschelling wordt op de feestlocatie een diner met aansluitend feest georganiseerd. Er zullen gedurende de avond verschillende artiesten optreden en er is volop te genieten van een hapje en een drankje. Vrijdag 3 juni wordt de laatste ronde terug naar Harlingen gezeild. Het statenjacht zal hierbij aanwezig zijn. De race wordt afgesloten met de prijsuitreiking en een spectaculaire HT Loterij met unieke prijzen.
Al jaren wordt de HT Race gezeild door verschillende klassen schepen. Van grote aken tot kleine wedstrijdjachten en klassieke rond- en platbodemjachten. De uiteenlopende klassen zorgen voor een gemengd publiek. Van jong tot oud, van mannen tot vrouwen, iedereen kan mee doen. De HT Race is een begrip in de Nederlandse zeilwereld en kenmerkt zich door het feit dat in deze race zowel de ervaren wedstrijdzeiler aan de start verschijnt, als de toerzeiler die het leuk vindt om een keer een wedstrijd te zeilen of onder begeleiding de oversteek waagt naar Terschelling. In 1946 toen de eerste zeilrace gevaren werd, waren de boten veel kleiner en was de oversteek naar een Waddeneiland minder gewoon dan vandaag de dag. Vanaf het eerste moment werd de HT Race voor de veiligheid van de vaak onervaren waddenzeilers begeleid door volgboten. Deze traditie is tot op de dag van vandaag doorgezet. Op deze wijze levert de Harlinger Watersportvereniging al 70 jaar een bijdrage aan de ontwikkeling van de watersport op het wad door het (wedstrijd)zeilen voor een grote groep zeilers toegankelijk te maken.
Een race met veel geschiedenis, zal voor de 70ste keer worden gezeild. Deze jubileumrace schrijft geschiedenis op zich.
Zeilers kunnen zich vanaf 15 maart inschrijven voor de HT Race 2016
Meer informatie www.htrace.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X