Speedboot in beslag genomen na wilde achtervolging vanaf het Prinses Margrietkanaal

WARTEN – Op het Prinses Margrietkanaal bij Warten (Friesland) is vrijdagavond een speedboot in beslag genomen na een achtervolging met hoge snelheid. De bestuurder had gedronken, meldde de politie zaterdag.

Tijdens toezicht op het water van het Prinses Margrietkanaal zagen agenten een speedboot tegemoet komen met forse snelheid. Bij het zien van de politieboot draaide de bestuurder zijn boot en ging er vandoor. Tijdens de achtervolging op het water raakte de politieboot, ondanks een maximum snelheid van ongeveer 80 km/u, het zicht op de speedboot kwijt. Op aanwijzingen van opvarenden van diverse boten werd de politieboot achter de vluchtende boot aan gestuurd.

Kort daarop werd de speedboot aangetroffen in het water van de Nauwe Saiter. Daar werd de boot klem gevaren en werd de bestuurder, een 45-jarige man uit de gemeente Smallingerland, aangehouden. Hij had alcohol gedronken, ruim 1 promille. Zijn boot is in beslag genomen omdat hij al eerder was betrapt op het varen met hoge snelheden. Zijn vaarbeweijs is ook ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (politie.nl, BN/deStem)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X