Informatie voor de watersporter

Spindrift 2 hoopt binnen 24 uur te starten voor nieuwe aanval op zeilrecord rond de wereld

Brest (F)- Spindrift 2, de gigantische 40 meter lange trimaran van schipper Yann Guichard, ligt sinds gisteravond standby in Brest om vanmiddag of komende nacht te vertrekken voor een nieuwe aanval op het absolute zeilrecord rond de wereld (40 dagen, 23 uur en 30 minuten), dat tot op vandaag in handen is van Francis Joyon.

Maxi Spindrift 2 (Foto Chris Schmid/Spindrift racing)

Naast Guichard zullen er elf bemanningsleden aan boord zijn van Spindrift 2. Jean-Yves Bernot blijft aan wal als router. Alles is er op gericht om binnen vijf dagen de evenaar te bereiken, de beste springplank voor een eventueel nieuwe record. Spindrift 2 heeft al sinds 5 november liggen wachten op een gunstig ‘windvenster’, dat zich tot nu toe maar niet wilde aandienen. “Zo’n winter heb ik nog niet meegemaakt”, aldus Yann Guichard, die begin januari 2018 een net gestarte poging afbrak ‘vanwege tegenvallende windverwachtingen’.

Bij eerdere pogingen had Spindrift een langere mast en veertien bemanningsleden, nu twaalf. Joyon behaalde zijn record met de ‘veel kleinere’ (toch nog wel 31,50 meter…) IDEC Sport in 2017 met slechts vijf andere bemanningsleden. (Nauticlink, Spindrift Racing, Spindrift Jules Verne, Trophée Jules Verne)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht