Informatie voor de watersporter

Spudpaal van De Scheepsbouwers maakt afmeren of ankeren heel gemakkelijk

PERSBERICHT
Werkendam – Ankeren is vervelend en kost moeite. Ook in de Biesbosch is ankeren momenteel lastig. Uw anker blijft zweven op de enorme plantengroei, dit is een mengeling van 5 à 10 verschillende soorten onderwaterplanten. Een spudpaal is de oplossing! De spudpaal kan in ondiepe wateren worden gebruikt om zorgeloos en zonder moeite binnen 10 seconden vast te komen liggen.
Maar, wat is een spudpaal? Het is eigenlijk een alternatief voor een anker, maar dan met vele bijkomende voordelen. Er wordt een buis/paal ingebouwd in uw schip die u met het grootste gemak kunt laten zakken wanneer u af wilt meren.
In de Waterkampioen, editie 15/16 (verschijningsdatum: 23 augustus) is een artikel gepubliceerd waarbij uitgebreid wordt stilgestaan bij de spudpaal. Ook is er een uitgebreid verslag over hoe de Scheepsbouwers Maritiem BV een Azobé spudpaal in hebben gebouwd in de redactieboot van de Waterkampioen “Tijgerhaai”. De Azobé spudpaal is een voordelige versie van de telescopische spudpaal en kan alleen ingebouwd worden in kleinere jachten. De telescopische spudpaal kan altijd worden ingebouwd en is zeer geavanceerd. Het schip wordt hierbij ‘verankerd’ en met één druk op de knop ligt deze direct geheel stil en stabiel vast aan de bodem. De Waterkampioen heeft hier zelfs een nieuw werkwoord voor geïntroduceerd: Spudden. Ik spud, jij spudt, wij hebben gespud.
Door inbouw van een spudpaal vergroot u uw vaarplezier en is afmeren geen “gedoe” meer!
Meer informatie op www.descheepsbouwers.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht