Informatie voor de watersporter

'Stadhavens Medemblik' wil populaire locatie en bestemming voor varend erfgoed worden

PERSBERICHT
Medemblik – Stadhavens Medemblik B.V. is het bedrijf dat sinds mei 2015 de havens van deze IJsselmeerhaven exploiteert evenals de bediening van de doorvaart van en naar Noord-Holland verzorgt.
Stadshavens Medemblik heeft de wens uitgesproken meer Varend Erfgoed naar Noord-Holland te willen trekken en heeft om die reden contact gezocht met de Federatie Varend Erfgoed Nederland.
Gezamenlijk is de afspraak gemaakt dat Varend Erfgoed ingeschreven in het Register Varend Erfgoed Nederland vanaf 22 juli j.l. een korting op het havengeld zal ontvangen bij vertoning van de grijze of blauwe pas van het RVEN.
Dit behelst zowel losse passanten als groepen historische schepen (mits tijdig aangemeld). Daarnaast streeft Stadhavens Medemblik er naar om in de komende jaren ook grotere evenementen op gebied van Mobiel Erfgoed naar deze haven te halen, waarbij zowel Varend Erfgoed, Rail Erfgoed als Rijdend Erfgoed betrokken kunnen worden.
Ook niet ondenkbaar is, dat men voor één van de organisaties, die zijn aangesloten bij de FVEN die jaarlijks een reünie houden, ruimte te reserveren in de havens van deze IJsselmeerkustplaats.
Meer informatie www.stadshavensmedemblik.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht