Informatie voor de watersporter

Stalen motorjacht Van den Hoven Executive 1500 Mk2 als primeur op HISWA te Water 2018

PERSBERICHT
Waspik – De Executive 1500 Mk2 is een nieuw motorjacht van Van den Hoven Jachtbouw in Waspik. Het smaakvolle design is van de hand van John van Leeuwen en volgt de herkenbaar nieuwe designtaal die we ook bij de Executive 1850 tegenkomen. De veranderingen in het rompontwerp zien we onder andere terug in de verspringing in de verschansing. Hierd oor wordt de romp wat lager en ontstaat er een eleganter en sportiever silhouet.
Met een lengte van 14,99 m, een doorvaarthoogte van 3,45 m, een diepgang van maar 1,40 m en CE- keur A is het een veelzijdig motorjacht, bestemd voor heel Europa. D oor de volledig wegklapbare mast is het bijvoorbeeld geschikt voor veel Franse binnenwateren en de meeste Europese rivieren met relatief lage bruggen. De Rijn afzakken is mogelijk, ook zonder een Rijnpatent. Het verbruik van de 225 PK Volvo Penta motor blijft beperkt tot 10,7 liter per uur bij een snelheid van 7,1 knopen. De Executive 1500 Mk2 is ook met twee motoren leverbaar.
Ruimteaanbod
Van den Hoven heeft een naam hoog te houden op het gebied van kwaliteit en ruimte en dat zien we ook nu weer terug. Er is slim omgegaan met het aantal vierkante meters en dat geeft een comfortabel en ruim gevoel. Het grote raamoppervlak doet daar nog een schepje bovenop en biedt we rkelijk 360 graden uitzicht. Het ruimteaanbod en het zicht rondom zijn groter dan bij andere schepen in de 15-meterklasse. Keuken, stuurstand, salon en dining lopen natuurlijk in elkaar over, wat merkbaar meer gezelligheid en gemak met zich meebrengt. Zo kunnen de gasten op het achterdek een borrel drinken, kan er gekookt worden in de moderne galley en kan de eigenaar het motorjacht besturen terwijl iedereen m et elkaar kan communiceren. Beneden zijn 2 ruime slaapkamers met ieder een tweepersoonsbed te vinden. Twee toiletten en twee badkamers completeren het interieurcomfort. In plaats van een derde hut kan er worden gekozen voor een royale inloopkast die te bereiken is via de eigenaars hut.
De brede gangboorden maken het ‘rondom’ lopen aan dek makkelijk, wat belangrijk is bij het aan- en afmeren. Het zwemplatform is via twee symmetrische trappen goed bereikbaar en geeft tev ens toegang tot de keurig afgewerkte en goed geïsoleerde machinekamer. Voor de echte genieters is er op het voordek een bredere bank verwerkt in de roef van het schip. Het achterdek is voorzien van een ruime bank met eettafel en er is nog plek genoeg over voor twee of drie stoelen. Over het achterdek hangt een verlengd achterdak, zodat het goed afgesloten kan worden met een tent, maar ook meer intimiteit en zonbeschutting biedt.
Vaarcomfort en luxe
Trillingen, geluid, bewegingen, het zijn allemaal zaken die het vaarcomfort kunnen beïnvloeden en waar bij de 1500 Mk2 nog meer aandacht aan is besteed. Teneinde het geluid zoveel mogelijk te dempen, is de gehele motorruimte geïsoleerd met hoogwaardige machinekamerisolatie en afgewerkt met wit aluminium gaatjesplaat. Trillingen worden zoveel mogelijk geëlimineerd door de zware uitvoering van de romp en de overbrenging van de motor op de as. Deze zijn tevens voorzien van een homokinetische koppeling. De detaillering van de nieuwe 1500 Mk2 is overal goed zichtbaar. Onder meer de prachtige afgewerkte rvs- reling geeft een luxe uitstraling aan het schip, maar heeft ook een praktische functie tijdens een rondwandeling op dit product van Nederlandse bodem.
Flexibiliteit
Omdat Van den Hoven in staal bouwt, hebben klanten veel inbreng over de wijze waarop hun motorjacht uitgevoerd wordt. Die flexibiliteit is nodig, omdat klant en steeds veeleisender worden. Op basis van het bestaande exterieurontwerp is alles bespreekbaar: het aantal hutten, badkamers, de algemene indeling, stoffering, materiaalkeuze, kleurencombinaties, motorisering en alle denkbare opties die het leven aan boord van de 1500 Mk2 nog comfortabeler maken.
Tijdens de HISWA te water 2018 in de Batavia haven Lelystad is de Van den Hoven Executive 1500 Mk2 te vinden op standplaats D24.
Meer informatie www.bvandenhovenjachtbouw.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht