Standard Horizon GX6500E is DSC-marifoon met ingebouwde klasse B AIS transponder, NMEA2000 en veel extra's

PERSBERICHT

De Standaard Horizon GX6500E is de eerste vaste marifoon met een ingebouwde AIS transponder
De Standaard Horizon GX6500E is de eerste vaste marifoon met een ingebouwde AIS transponder
Barendrech – Standard Horizon, marktleider in compacte en intuïtieve marifoons, is trots op de lancering van de nieuwe Standard Horizon GX6500E. De marifoon is uitgerust met NMEA2000, en bovendien heeft de marifoon ook een ingebouwde klasse B AIS (Automatic Identification System) transponder.
De Standard Horizon GX6500E is een commerciële DSC (Digital Selective Calling) VHF, gebouwd voor langdurig gebruik in de meest zware omstandigheden. Zoals bij alle Standard Horizon producten, is ook deze marifoon zeer intuïtief te gebruiken en zit hij boordevol met extra functies die zowel de professionele en recreatieve gebruikers zullen aanspreken.
Wat de Standard Horizon GX6500E echter apart maakt en uniek in zijn soort, is de ingebouwde AIS-functionaliteit, die niet alleen bediend kan worden via de GX6500E, maar ook via de twee soorten handmicrofoons: de optionele RAM4 (SSM-70H) en de draadloze RAM4W (SSM-71H). Deze handmicrofoons hebben alle belangrijke functies, waardoor vanuit andere locaties aan boord de GX6500E volledig bediend kan worden.
De standaard microfoon van de Standard Horizon GX6500E kan worden aangesloten op een optionele 20 voets verlengkabel, terwijl de optionele RAM4 microfoon kan worden aangesloten en functioneren als een tweede VHF, bijvoorbeeld op een flybridge. Voor nog meer vrijheid kan RAM4W microfoon volledig draadloos worden aangesloten op de GX6500E, zodat de gebruiker zich letterlijk kan verplaatsen van zijn stoel tot de masttop met behoud van de volledige AIS en DSC functionaliteiten. De Standard Horizon GX6500E kan twee optionele RAM4s via een kabel, of vier RAM4Ws ondersteunen via het optionele draadloze basisstation (SCU-30). Beide externe microfoons behouden volledige controle, met inbegrip van een intercomfunctie van microfoon naar microfoon of naar iedere gebruiker.
De klasse B AIS (klasse B is speciaal ontworpen voor niet-SOLAS-gereglementeerde schepen) werkt via E2O, het Standard Horizon ‘Easy to operate’ menusysteem, en levert alle informatie die de gebruiker nodig zal hebben om een doel te volgen op het scherm en indien nodig contact op te nemen met het ontvangen AIS-doel via een DSC-oproep. De weergegeven informatie omvat MMSI (Maritime Mobile Service Identity), de scheepsnaam, de roepnaam, de koers, afstand, snelheid over de grond en koers over de grond. Er is ook een programmeerbaar alarm voor het dichtstbijzijnde punt van nadering (CPA), dat is handig bij het oversteken van scheepvaartroutes.
Een ander kenmerk is een ingebouwde spraakrecorder, die tot 2 minuten van de ontvangen oproepen kan opnemen. Dit betekent dat je een vaag of onduidelijke boodschap kunt vastleggen en deze later kan afspelen op een hoger volume. Ook kun je een kustwacht weersverwachting opnemen zodat je deze nogmaals kunt afluisteren op een later tijdstip. De ontvangst is verbeterd met behulp van de laatst beschikbare technologieën, en als je verzonden berichten volledig geheim wilt houden, is er een geïntegreerde 32-code spraakscrambler optioneel beschikbaar.
De Standard Horizon GX6500E heeft alle functies die je zou verwachten van een vaste DSC marifoon, zoals programmeerbaar scannen, prioriteit scan, dual watch en een speciale nood knop, met de kanalen bedienbaar door een extra grote draaiknop met “push to enter”. De set maakt gebruik van de 66-kanaals GPS-antenne (SCU-31, inbegrepen in het pakket) waardoor er een mini-navigatie apparaat ontstaat. De Standard Horizon GX6500E maakt gebruik van twee antennes – één voor de VHF en een voor de AIS. Het grote scherm geeft een GPS-kompas weer, met onderliggende pagina’s voor bijvoorbeeld de GPS ontvangststatus.
Robuust gebouwd en makkelijk te gebruiken, de Standard Horizon GX6500E heeft alle functionaliteiten die je nodig zou kunnen hebben verwerkt in een compact pakket. Maar zelfs als je al DSC, AIS, GPS, een spraak recorder, een automatische mistsignaal generator, en ATIS capaciteit voor de binnenwateren van Europa hebt, kan je de GX6500E via NMEA2000 & NMEA0183 integreren met nog meer apparaten / navigatiesystemen.
Het frontpaneel is waterdicht (IPX8), en wordt geleverd met 3 jaar garantie van Standard Horizon. Adviesverkoopprijs incl. BTW is €999,00
Meer informatie www.rcom.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X