windverwachting

Start vijfde etappe Volvo Ocean Race nu in elk geval tot dinsdag uitgesteld, in-port race vannacht live te volgen

Auckland – De start van de vijfde etappe van de Volvo Ocean Race is vanwege de cycloon op het traject nog eens met 24 uur uitgesteld en zal nu niet eerder dan dinsdag plaatsvinden. “Dit weer is erg zeldzaam voor de race en voor Nieuw-Zeeland. We beginnen niet voor dinsdag aan de etappe. We kijken nu naar de middag of misschien zelfs de avond. Dat is ons huidige plan”, zei Frostad. Hij gaf tevens aan dat de organisatie op zondag om 18 uur lokale tijd de definitieve beslissing zal nemen.

De zes bij de persconferentie aanwezige schippers stonden achter het besluit om de vloot nu voor zeker twee dagen aan de wal te houden. “Het is duidelijk”, zei Team Brunel-schipper Bouwe Bekking. “We zeiden allemaal direct dat dit wel moest. Het is een goede beslissing.”

De geplande ‘in-port’ race voor zaterdag 14 maart gaat wel gewoon door en valt weer live via de site van de Volvo Ocean Race te bekijken. Door het tijdsverschil zal het wel zaak zijn de ogen open te houden tijdens deze nachtelijke uitzending die 1:50 uur (00:50 hrs UTC) begint. (Volvo Ocean Race)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X