123 stickers

Startup Voltogo lanceert gratis oplaadnetwerk elektrische sloepen

Amsterdam – Ingenieurs Job Veltman en Folkert Roscam Abbing lanceren 19 juli het oplaadnetwerk voor de Appbattery van Voltogo. De Amsterdamse startup biedt een plug & play-oplaadsysteem voor de draagbare elektrische Appbattery in combinatie met krachtige, efficiënte 48V motoren.

Hierdoor hebben sloepen een ongekend bereik op het water, en is dit een belangrijke mijlpaal voor de elektrische pleziervaart in de welbekende grachten van de stad.
Het netwerk

De snelladers vormen het eerste netwerk van snelladers voor pleziervaart in de wereld. Het oplaadnetwerk biedt al een 100% dekking over de centrale wateren van de stad waardoor booteigenaren door de oplaadpunten nooit meer hun vaartocht vroegtijdig hoeven af te blazen.

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Launching Partners’ zoals de bekende watercafés Hannekes Boom, Meneer Nieges, Bar-Restaurant Amstelhaven, en Café de Ceuvel in Noord. Bij deze horeca is de elektrische batterij, die gemakkelijk uit de boot kan worden gehaald, gratis en versneld op te laden. Het resultaat: een ongekend bereik en vrijheid op het water. (baaz.nl, www.voltogo.nl)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X