Informatie voor de watersporter

Steeler Yachts introduceert de NG38 en NG38 Cabrio, een motorjacht met open kuip en een bijzondere indeling voor een relatief lage prijs

PERSBERICHT
steeler_NG38Steenwijk –  Steeler Yachts uit Steenwijk introduceert een 38-voets open kuip model met een unieke indeling voor een zeer scherpe prijs.
Ontstaan
De Steeler NG38 komt voort uit de enorme belangstelling dit voorjaar naar de door de werf ingeruilde “Emma”, een 11.50 meter Steeler open kuip van de eerste generatie uit 2008. De indeling van de Emma met 3 hutten, een gescheiden douche- en toiletruimte en een ruime salon met geïntegreerde kombuis werd dermate gewaardeerd, dat besloten werd om de deze lay-out te voorzien van een modern en tijdloos mooi “NG” exterieur.
Design & Casco
Het aansprekende design van de NG modellen van Steeler, een ontwerp van Martin Bekebrede, wordt gekenmerkt door een stalen casco met veel druk- en zetwerk van de stalen platen om tot het gewenste lijnenspel te komen. Daar waar veel werven casco’s deels voorzien van polyester delen voor de ronde vormen, is bij Steeler het gehele casco van staal. Deze vorm van casco bouw is uiteraard arbeidsintensiever dan rechttoe-rechtaan bouwen, maar voor de gehele levensduur van de boot een genot om naar te kijken. De ‘tumble home’ spiegel (de ‘geknepen ronde kont..’) gecombineerd met een steile steven geven de NG38 onmiskenbaar de Steeler signatuur.
Uitvoering
De Steeler NG38 en NG38 Cabrio zijn beide standaard uitgevoerd al zeer compleet, inclusief o.a. een 110 pk Yanmar dieselmotor, boegschroef, boiler, verwarming, isolatieglas, walstroomaansluiting, compleet ingerichte kombuis, TV, internet, GPS navigatie, 2 stuurstoelen en nog veel meer. De uitgebreide standaard specificatie resulteert dan ook in een zeer beknopte optielijst.
Bijzondere kenmerken
Een bijzonder kenmerk van de Steeler NG38 is dat de kuip- en salonvloer geheel vlak zijn. Er zijn dus geen podia voor banken en stoelen om zicht of ruimte te creëren, de boot is geheel vlak en daardoor zeer comfortabel en ruim. Om toch goed zicht naar buiten te realiseren heeft Bekebrede de zijramen naar onder doorgetrokken wat uiteindelijk optisch ook nog erg mooi is.
In de romp is een raam geplaatst waardoor het zicht en lichtinval in het voorschip enorm toeneemt en je in het voorschip niet het gevoel het in een donker gat te verdwijnen.
De kuip van de NG38 is ruim omdat deze de volle breedte van het schip beslaat. Er is gemakkelijke toegang tot het zwemplateau via een deur aan de bakboord achterzijde.
Het gehele interieur wordt vervaardigd op de Steeler werf door dezelfde vakmensen die al menig Steeler hoogstandje op hun naam hebben staan en waarvoor topkwaliteit de enige lat is waaraan ze gemeten willen worden.
Dimensies
Lengte : 11.60 m
Breedte : 4.10 m
Hoogte : 2.40 m
Diepgang : 1.00 m
Gewicht: 12 ton
Steeler’s motto is ‘U kiest toch altijd voor de mooiste’. Met de NG38 hopen we dit doel voor vele watersporters bereikbaar te maken. Een ‘vol’ stalen motorjacht met een prachtig design, voorzien van een uniek interieur voor een zeer scherpe prijs/kwaliteitsverhouding.
Meer informatie www.steeleryachts.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht