Steeler Yachts op Hiswa te Water en Cannes Yachting Festival lanceert in 2018 vijf nieuwe stalen en aluminium motorjacht-modellen met gepatenteerd S-design

PERSBERICHT
Steenwijk – Steeler Yachts zal in 2018 vijf nieuwe modellen toevoegen aan haar succesvolle S-design lijn. In 2017 werden de 36, 57 en 52 Offshore geintroduceerd en in 2018 komen worden daar de 65, 65 Flyfish, 59, 46 Offshore en 43 aan toegevoegd. In totaal zijn er inmiddels 20 S-design motorjachten in aanbouw gegaan. Tijdens de Hiswa te Water in Lelystad zal Steeler de NG65 S-design en de 52 S-design Offshore tonen en op het Cannes Yachting Festival zal de NG 59S ‘Ocean Camp’ haar internationale debuut beleven.

Steeler Yachts lanceert in 2018 niet minder dan vijf S-design modellen, waarvan er inmiddels 20 in aanbow zijn gegaan.
S-design is een door Steeler Yachts gepatenteerde rompvorm met steile boeg waarin een hoge waaier is geintegreerd. Het resultaat is een scherpe aansnijdhoek van het water waardoor er geen boeggolf ontstaat, buiswater vrijwel ontbreekt en de brandstof efficiëntie sterk wordt vergroot door de verminderde weerstand. Daardoor zijn ook aanmerkelijk hogere snelheden mogelijk met de stalen versies van de S-line modellen. Ter illustratie de 65 S-design die met een twin 410PK het 60 ton zware motorjacht tot een snelheid van 13 knopen laat halfglijden.
Ook voor de aluminium ( ‘Offshore’) modellen biedt het S-design in combinatie met lichtgewicht aluminium voordelen voor efficiëntie en prestaties. De in Juli 2018 te water gelaten 52 S-design “Blue Print” bereikte tijdens de eerste proefvaart een snelheid van 35 knopen.
Een chronologisch overzicht van de S-design introducties in 2018 :
NG65 S-design “Li-Janne” – April 2018
Lengte 19.50 m.
Breedte 5.95 m.
Diepgang 1.50 m.
Doorvaarthoogte 3.95 m.
Gewicht 54 ton
Motor 2x Cummins QSL9 – 410 PK
Max. Speed 13 knopen
Constructie Staal
MJ ‘Li-Janne’ is 100% rolstoeltoegankelijk dankzij een rolstoeltransfer aan beide zijden van het jacht en een rolstoellift in het voorschip. Om te waarborgen dat de transfersystemen en de medische apparaten altijd functioneren, is de hydrauliek aan boord in drievoud uitgevoerd en is er een dubbele stroomvoorziening.
De ‘Li-Janne’ staat continu in verbinding met Steeler Yachts dankzij het in eigen beheer ontwikkelde “Steeler Digital Monitoring System” waarmee Steeler digitaal toegang heeft tot alle systemen en schakelingen aan boord en, indien nodig, in staat is hulp te bieden. De gepatenteerde rompvorm van de S-design modellen staat garant voor een uitermate efficiënte kruissnelheid van 8 knopen (3 l/nm) en een topsnelheid van 13 knopen zonder waarneembare boeggolf.
Deze S-design is ontworpen met een indeling van vier slaapcabines (9 bedden) en drie natte cellen.
NG65 Flyfish ‘Carla’ – Augustus 2018
Lengte 19.50 m.
Breedte 5.95 m.
Diepgang 1.50 m.
Doorvaarthoogte 3.95 m.
Gewicht 43 ton
Motor 2x Cummins QSM11 – 715 PK
Constructie Aluminium
MJ ‘Carla’ is ontwikkeld als vissersboot om op tonijn te vissen, de grote hobby van de eigenaar. De combinatie van een lichte aluminium constructie en een gepatenteerde S-design romp zorgen voor een trans-Atlantische range. In 2019 worden de wereldkampioenschappen tonijnvissen in Costa Rica georganiseerd en de eigenaar van de Flyfish hoopt de titel in de wacht te slepen. De Flyfish heeft een indeling met twee master bedrooms met eigen natte cellen, een dubbel gastenverblijf met douche en toilet en een crew cabin.
Het stuurhuis is ontworpen in twee niveaus, waarbij de voorzijde bestaat uit de stuurpositie en een lounge area en de achterzijde is opgedeeld in een riante keuken en eetgedeelte.
NG59 S-design ‘Ocean Camp’ – Mei 2018
Lengte 18.00 m.
Breedte 5.50 m.
Diepgang 1.50 m.
Doorvaarthoogte 3.80 m.
Gewicht 45 ton
Motor 2x Cummins QSB 6.7L 305PK
Constructie Staal
MJ ‘Ocean Camp’ doet haar naam alle eer aan. Dit is een jacht dat alles biedt wat u voor een langere reis nodig heeft. De Ocean Camp is meer dan een zeewaardig schip dat haar eigenaar onder alle omstandigheden efficiënt, stabiel en veilig naar de eindbestemming brengt. Het jacht is ook meer dan een comfortabel drijvend huis. Het bijzondere is dat de Ocean Camp alles aan boord heeft om optimaal van alle mogelijke activiteiten op en rond het jacht te kunnen genieten: Zo beschikt het jacht onder andere over een duikkamer met alle duikbenodigdheden en een compressor, twee kajaks, twee fietsen, een Williams 285 turbojet en een opslagruimte voor wintersportartikelen.
De indeling van deze NG59 S-line is buitengewoon uniek, met een afwerking van walnoothout. Het centrale punt in het stuurhuis is het kookeiland met aan bakboordzijde van de stuurpositie een lounge/eetgedeelte en aan stuurboordzijde een pantograafdeur naar het gangboord. Dit jacht beschikt uiteraard over een master bedroom en een gastenverblijf met natte cellen, maar wel heel bijzonder is het voorschip, dat helemaal naar wens van de eigenaar is. In het voorschip is een ruimte gerealiseerd die het beste kan worden beschreven als een luxe suite met gigantische schuifdeuren om het slaapgedeelte af te kunnen sluiten.
Tijdens haar maidentrip naar Kopenhagen en terug naar Nederland heeft de “Ocean Camp” slechts 2,7 liter per zeemijl verbruikt bij een snelheid van 7 knopen. Een MagnusMaster-systeem staat garant voor optimale stabilisatie aan boord.
NG46 S-design ‘Avenida’ – Augustus 2018
Lengte 14.31 m.
Breedte 4.49 m.
Diepgang 1.19 m.
Doorvaarthoogte 2.80 m.
Gewicht 17 ton
Motor 2x Cummins QSB 6.7L 550PK
Constructie Aluminium
De NG46 S-design is het kleine zusje van de vorig jaar geïntroduceerde NG52 S-design. De eerste NG46 S-design beschikt over de krachtigste motoraandrijving (twin 550 PK). Het interieur is luxueus met walnoothouten materialen en met vele rondingen die voor een extra ‘touch of class’ zorgen.
De Avenida heeft een master bedroom, een gastenverblijf en een aparte toilet en douche.
NG43 S-design ‘Tuty’ – Juli 2018
Lengte 13.06 m.
Breedte 4.48 m.
Diepgang 1.15 m.
Doorvaarthoogte 3.00 m.
Gewicht 19.8 ton
Motor 2x Yanmar diesel 110PK
Constructie Staal
De eerste 43 S-design wordt afgeleverd in de Middellandse Zee. Twee relatief kleine machines in combinatie met een S-design romp stellen de eigenaar in staat de gehele Middellandse Zee te verkennen met waarschijnlijk het zuinigste jacht op het water: ong. 1,5 liter per zeemijl bij een snelheid van 7 knopen. De eerste NG43 S heeft een indeling met 2 slaapkamers, 2 WC’s en 2 badkamers.
Meer informatie www.steeleryachts.com

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X