Informatie voor de watersporter

Stentec brengt nieuwe digitale Vaarkaart Nederland 2013 uit voor GPS navigatie met PC of tablet

PERSBERICHT
Heeg – Stentec heeft een nieuwe versie van de digitale Vaarkaart Nederland op de markt gebracht. Speciaal ontworpen voor GPS navigatie met PC of tablet aan boord. Aanbevolen voor watersporters en beroepsvaart en geschikt voor routeplanning en navigatie op de Nederlandse binnenwateren inclusief IJsselmeer.
Het hybride kaartformaat bevat naast de hoog gedetailleerde rasterkaart een grote database van ongeveer 25000 vectorobjecten waarvan de helft recente betonning. Tevens o.a. jachthavens, ligplaatsen, marifoonkanalen en watersportcampings. Het voordeel van de hybride kaart is een snel kaartopbouw, klikbare waypoints en rechtop leesbare namen in headup volgmode zoals bij een radarbeeld.
In de 2013 editie is tegemoet gekomen aan de vele suggesties van de gebruikers van de voorgaande eerste editie. Samen met aanvullende dieptebeeld data van Rijkswaterstaat, Provincie Fryslân en PortOfAmsterdam is een overzichtelijke en heldere vaarkaart gemaakt, welke met 1,2 Gigabyte veel sneller te downloaden is dan de 3Gigabyte editie van 2012.
De 2013 editie is gebaseerd op de TOP10NL kaart van februari welke grotendeels is afgeleid van luchtfoto’s van 2011. De 2013 editie bestaat uit een detailkaart van maar liefst 10 Miljard pixel kaart en schaal 1:24.000. Iedere pixel is een rechthoek van 3 bij 3 meter zodat in WinGPS op AIS schepen op schaal kan worden ingezoomd. Bij uitzoomen komt automatisch een overzichtkaart in beeld met namen van plaatsen en meren. Ideaal voor oriëntatie en planning.
De versie is van een meelopende kaart voorzien voor WinGPS 5 Lite 2013. Voor planning en navigatie wordt de zomer update van WinGPS 5 2013 van juni aanbevolen welke het hybride kaartformaat nog beter ondersteund. Vanuit WinGPS kunnen watersporters de websites van jachthavens bezoeken of via Skype/telefoon vragen of er nog een ligplaats vrij is.
Vaarkaart Nederland 2013 is voor 129,90 Euro op DVD te koop bij Stentec of bij WinGPS dealers. Er is ook een voordelige downloadversie, welke gratis is voor licentiehouders van Vaarkaart Nederland 2012.
Meer informatie www.stentec.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht