Informatie voor de watersporter

Stentec DKW1800-serie kaarten vanaf 2014 altijd bijgewerkt en nu als app op Android tablets

PERSBERICHT
stentecHeeg – Stentec’s nieuwe DKW1800 editie 2014 is nu beschikbaar voor veilige navigatie aan boord. De DKW1800-serie bestaat uit digitale kaartensets van IJsselmeer, Waddenzee, Nederlands/Belgische Noordzeekust, Rijnmond en Zeeland.
De ‘Berichten aan Zeevarenden’(BaZ) kunnen als online updates gemakkelijk worden gedownload, waarmee Stentec gedurende heel 2014 de meest up-to-date kaart garandeert. Bij deze updates worden ook de door de Hydrografische Dienst aangekondigde 2014-edities van de 1800-serie geleverd. De bijgewerkte kaart kan ook worden geprint voor eigen gebruik.
Deze voordelige vervangers van papieren kaarten kunnen worden geïnstalleerd op een Windows-laptop met WinGPS 5 en op een smartphone of tablet met Android™ (NIEUW). Bij de Waddenzee-kaarten 1811 en 1812 worden de actuele dieptestaten van Rijkswaterstaat meegeleverd. Handig voor wadvaarders die een wantij-oversteek willen plannen met WinGPS 5 Pro of Voyager.
Ten opzichte van de DKW1800 editie 2013 zijn er grote veranderingen te zien in het dieptebeeld van de Waddenzee en Noordzeekust, die nu ook het nieuwe verkeersscheidingsstelsel bevatten. Alle BaZ uit 2013 zijn verwerkt, inclusief de verbeterbladen: Schaar van Valkenisse, Tweede Maasvlakte, Krabbegatsluizen, Harderwijk, Den Oever en de Vaargeul bij de Boontjes tussen de Afsluitdijk en Harlingen.
Stentec’s 1800-serie apps ontworpen als kaartvervanger
In januari geeft Stentec de DKW 1800-serie ook uit voor Android-tablets en -smartphones, uiteraard ook weer voorzien van de wekelijkse BaZ-updates. In de Google Play™ Store zijn apps te koop van alle 1800-sets. Zoals bijvoorbeeld de DKW 1810 IJsselmeer 2014.
De prijs van de losse 1800-serie apps is met €24,90 gelijk aan de downloadversies van de DKW 1800-serie in Stentec’s online shop. De complete 1800-serie is als pakket verkrijgbaar voor €129,90, wat aanzienlijk goedkoper is dan de papieren kaartensets.
Wanneer de 1800-serie apps worden aangemeld op een Stentec-gebruikersaccount kunnen de kaarten ook worden geïnstalleerd in WinGPS 5 op de navigatielaptop. Let wel: de kaarten bevatten een licentiecode die maximaal tweemaal kan worden geactiveerd. Voor starters met laptopnavigatie is er een gratis WinGPS 5 Lite versie te downloaden van www.stentec.com.
De 1800-serie apps zijn ontworpen als vervanger van papieren kaarten. Een grote tablet is hiervoor uiteraard het meest geschikt. Met een ingebouwde GPS-ontvanger loopt de kaart met u mee en weet u altijd uw huidige positie, snelheid en koers; inclusief de weergave van de ‘course to steer’ naar een eenvoudig zelf te plaatsen waypoint. Deze apps zijn niet alleen ideaal voor booteigenaren en sloepvaarders, maar ook voor charteraars en opstappers.
De 1800-serie apps bevatten de nieuwste DKW Hybrid-kaarten (combinatie van snelle rasterkaarten en vectoriconen). Met kaarten- en waypointbeheer kan een optimaal kaartbeeld worden ingesteld. Bijvoorbeeld: de waypointgroep ‘Dieptestaten Waddenzee West’ kan tijdelijk worden uitgevinkt als deze niet wordt gebruikt.
Stentec ontwikkelt navigatiesoftware voor en met de gebruikers. Het aanbod van kaarten en navigatie-apps zal zich komende tijd verder uitbreiden. Zo is er een Stentec Navigatie-app in ontwikkeling die meerdere kaartensets kan inlezen. Zoek naar ‘Stentec’ in de Google Play™ Store voor een volledig overzicht van ons huidige aanbod voor Android.
Meer informatie www.stentec.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht