Stentec navigatie-software begint het nieuwe vaarseizoen met de release van de DKW Vaarkaart Noordoost-Duitsland 2018

PERSBERICHT
Heeg – De release van de DKW Vaarkaart Noordoost-Duitsland 2018 is het startschot van de nieuwe digitale binnenwaterkaarten van Stentec Navigation uit Heeg. Jaarlijks leveren zij een ruime selectie aan up-to-date DKW-kaarten, ieder jaar gebruikmakende van nieuwe technieken en informatiebronnen.

De binnenwaterkaarten van Stentec worden gemaakt op basis van Inland Electronic Navigational Charts (iENC) van o.a. Rijkswaterstaat en de Duitse vaarwegbeheerder WSV. Deze iENC-kaarten worden door Stentec omgezet naar een helder uniform kaartbeeld, zodat alle Europese binnenwaterkaarten naadloos op elkaar aangesloten kunnen worden. Ideaal voor de binnenvaartschippers om een route op uit te zetten.
Met informatie van verscheidene externe bronnen worden de vaarkaarten verrijkt voor met name de pleziervaart. Zo staan o.a. de knooppunten van Varen Doe Je Samen, reddingsstations van de KRNM en oplaadpunten van Elektrisch Varen op de Vaarkaart Nederland. Ook de jachthavens langs de Europese binnenwateren worden toegevoegd met, indien beschikbaar, telefoonnummer en website.
Met het zeer grote detailniveau van gemiddeld 2 meter per pixel kan er tot de steiger in de haven worden ingezoomd. Doordat de basis van de vaarkaarten in raster-formaat is, gaat het in- en uitzoomen snel en soepel. Dit vergemakkelijkt het bewegen over de kaart, waardoor het plannen van veilige routes sneller kan dan ooit tevoren. Alle navigatie-informatie wordt op de kaart in de vorm van waypoints getoond. Het voordeel hiervan is dat deze waypoints per groep aan of uit kunnen worden gezet en de vaarkaart geheel naar eigen wens kan worden ingedeeld.
De DKW-kaarten zijn te gebruiken als digitale kaart in de navigatiesoftware WinGPS 5 en/of WinGPS Marine i.c.m. het routenetwerk met bruggen- en sluizeninformatie en gekoppelde boordapparatuur zoals AIS. Op een Windows-laptop of boord-PC kan WinGPS 5 worden gebruikt. WinGPS Marine is de navigatie-app voor Android-tablets en -smartphones.
De DKW Vaarkaart Noordoost-Duitsland dekt de binnenwateren van Noordoost-Duitsland tot aan Praag en is verkrijgbaar voor € 99,90 incl. BTW. Deze kaart is goed te combineren met de aansluitende DKW Vaarkaart Noordwest-Duitsland en DKW Duitse Oostzeekust. Om te ervaren hoe het is om met DKW-kaarten te varen kan de DKW Vaarkaart Friese Meren gratis worden gedownload vanaf www.stentec.com en Google Play.
Stentec Software uit Heeg ontwikkelt digitale waterkaarten en navigatiesoftware voor de laptop, PC, tablet en smartphone aan boord (Windows en Android) voor watersporters en beroepsvaart. De navigatiesoftware van Stentec wordt uitgegeven onder de naam WinGPS. Een gratis Lite-versie is beschikbaar in Google Play en op www.stentec.com.
Meer informatie www.stentec.com

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X