Informatie voor de watersporter

Stentec presenteert nieuwe waterdichte EasyTRX3 AIS-transponder met SOTDMA-techniek

Persbericht
Heeg – Voor uw eigen veiligheid en de veiligheid van alle schippers om u heen, is het installeren van AIS zeker aan te raden. Met een AIS-systeem aan boord zijn andere AIS-schepen zichtbaar op uw kaartbeeld en bent u ook zichtbaar voor andere schepen. Met het voorspelde traject ziet u direct of een schip op aanvaringskoers ligt.

Door op een AIS-schip te klikken ziet u o.a. de afmetingen, snelheid, koers en callsign. Zo kunt u via de marifoon snel contact zoeken wanneer de voorrangssituatie niet vanzelfsprekend is.
Vanaf nu is de nieuwe EasyTRX3 verkrijgbaar in onze online shop. Deze robuuste klasse B AIS-transponder heeft een waterdicht en compact ontwerp en is altijd uitgerust met een interne GPS-antenne, een NMEA2000-interface en een geïntegreerde splitter. Door deze interne splitter kunt u de transponder gemakkelijk aansluiten op uw marifoonantenne.
Deze nieuwe EasyTRX3 maakt gebruikt van de SOTDMA-techniek. Dankzij deze innovatie zendt de AIS-transponder vaker uit doordat er alvast een tijdslot gereserveerd wordt. Hierdoor zien andere schepen met een AIS-ontvanger u eerder en vaker, waardoor u veiliger vaart.
De EasyTRX3 is ook verkrijgbaar in een wifi-uitvoering. Hierdoor kunt u de transponder draadloos aansluiten op uw laptop, tablet of smartphone. De meeste uitvoeringen kunnen wij binnen een paar dagen leveren. Wij leveren deze volledig geprogrammeerd met uw gegevens af.
Meer informatie www.stentec.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht