Stentec start goedkope tijdelijke abonnementen op nautische kaarten voor Android-apparaten

PERSBERICHT
Heeg – Voor iedereen die op zoek is naar voordelige navigatie zijn er vanaf deze week kaartabonnementen van Stentec beschikbaar voor Android-apparaten. Hierdoor worden de kaarten voor watersporters of bemanningsleden, die slechts een paar weken per jaar een boot huren, een stuk aantrekkelijker.

Alle informatie gedurende een maand al voor 15,00 euro op uw telefoon of tablet!
De eerste release is de populaire DKW Vaarkaart Nederland. Dankzij de tweewekelijkse updates, de nauwkeurige ondergrondkaart en de hulp van vele gebruikers blijft deze kaart altijd up-to-date. Met bijna 40.000 waypoints is alle informatie over betonning, jachthavens, ligplaatsen, diesel-tankstations, watersportcampings en marifoonkanalen terug te vinden op de kaart. Met 2 meter per pixel bevat de kaart tevens een groot detailniveau en kan er tot de steiger in de thuishaven worden ingezoomd.
Dankzij de ingebouwde GPS van de Android-tablet kan in één oogopslag de positie, snelheid en koers worden gezien. De kaart beweegt vloeiend met de positie mee zodat ook met verminderd zicht de reis kan worden voltooid.
Voor slechts € 15,- kan er al een maand gebruik worden gemaakt van de DKW Vaarkaart Nederland Noord of Zuid op een Android-tablet. Bij het eerste abonnement dat wordt afgesloten geldt een kosteloze proefperiode 3 dagen.
Na de DKW Vaarkaart Nederland volgen ook de andere bekende kaarten uit Stentecs assortiment, waaronder uiteraard de DKW1800-serie met haar wekelijkse BaZ-updates.
Voor nauwkeurige navigatieplanning bevelen wij de navigatie-apps WinGPS Marine en Marine + aan. Met deze apps kunnen tochten gemakkelijk worden voorbereid voor een zo veilig mogelijke reis. Verbind draadloos AIS en download de actuele stromings- en weersverwachting, waarna deze op de kaart worden weergegeven voor een compleet beeld van de actuele situatie.
Stentec Software uit Heeg ontwikkelt digitale waterkaarten en navigatiesoftware voor de laptop, PC, tablet en smartphone aan boord (Windows en Android) voor watersporters en beroepsvaart. De navigatiesoftware van Stentec wordt uitgegeven onder de naam WinGPS. Een gratis Lite-versie is beschikbaar in de Google Playstore en op www.stentec.com.
Meer informatie www.stentec.com