Informatie voor de watersporter

Stentec stelt gratis vaarkaart Friese Meren voor de PC, tablet of smartphone beschikbaar

PERSBERICHT
Stentec_Friese_MerenHeeg – Stentec Software uit Heeg ontwikkelt digitale kaarten, navigatieprogramma’s en routeplanners voor de PC, tablet en smartphone aan boord (Windows en Android). De navigatie apps van Stentec worden uitgegeven onder de naam WinGPS Marine. Een Lite versie is beschikbaar in de Google Play store en leest ook kaartensets van WinGPS op de PC.
Nieuw is een gratis vaarkaart van het meest populaire vaargebied van Nederland, de Friese Meren. Ideaal voor huurders, schipper en bemanning van zeilboten, motorboten en sloepen op de Friese Meren. Tevens aanbevolen voor wedstrijdzeilers, kanovaarders en vissers. De vaarkaart dekt het gebied tussen Stavoren, Lemmer en Grauw waar ook het Skûtsjesilen plaats vindt.
Basis is de nauwkeurige topgrafische kaart uit Vaarkaart Nederland. Zelfs de kleinste dorpen en bebouwing worden weergegeven. Het unieke dieptebeeld is ontwikkeld in het kader van het Friese Meren project i.s.m. Provincie Fryslân om de bereikbaarheid van steden en dorpen langs de meren beter aan te geven, m.n. voor diepstekende schepen.
Met Marrekrite ligplaatsen en meerboeien waar watersporters de nacht kunnen doorbrengen in de natuur. Of in de jachthavens, watersportcampings en aanlegplaatsen. De bijgewerkte betonning van de provincie bevat ook de zgn. slobbers, welke vogelrustgebieden in de winter aangeven en in de zomer als wedstrijdboeien gebruikt mogen worden.
De bruggen en sluizen langs worden weergegeven met doorvaarthoogte en breedte voor het uitstippelen van uw route. Ook de vele aquaducten worden aangegeven en alle tankstations aan het water.
Vaarkaart Friese Meren 2014 is op Google Play gratis te downloaden of tegen nul Euro te koop in de online shop van Stentec.
Meer informatie www.stentec.com, Google Play, en www.vaarkaartfriesemeren.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht