windverwachting

Stentec Vaarkaart Nederland 2015 voor navigeren op binnenwater met PC en tablet ook met oplaadpunten

PERSBERICHT
stentec_100315Heeg – Voor de 2015-editie van Vaarkaart Nederland is veel aandacht besteed aan een helder en overzichtelijk kaartbeeld waarop het prettig is te navigeren. Naast een bijgewerkt betonningsbestand kan de watersporter aanvullende informatie zoals jachthavens, tankstations en watersportcampings gebruiken. Nieuw zijn de oplaadpunten voor elektroboten.
Vaarkaart Nederland is vooral geschikt voor het varen op de binnenwateren met WinGPS-navigatiesoftware. Deze bevat het meest gedetailleerde vaarroutenetwerk van Nederland met bijna alle vaarwegen dieper dan 1 meter en alle bruggen en sluizen met openingstijden. Deze combinatie is ideaal voor routeplanning en navigatie aan boord van kleine tot grote schepen. Zelf een route uitzetten is eenvoudig en tijdens het varen loopt Vaarkaart Nederland met u mee.
Hoewel deze Vaarkaart is ontworpen voor navigatie op de binnenwateren, is ter oriëntatie ook het nieuwe Verkeersscheidingsstelsel op de Noordzee meegenomen.
Vaarkaart Nederland is dit jaar gesplitst in een Noord- en Zuid- editie en ook als compleet pakket verkrijgbaar. Door deze splitsing is de navigatiekaart veel gedetailleerder geworden, waardoor u 25% meer kunt inzoomen dan in de 2014-editie en het kaartbeeld rustiger is.
Vaarkaart Nederland Noord
(Friese Meren, IJsselmeer, Wadden en Lauwersmeer)
De Noord-editie bevat een goed dieptebeeld van de Waddenzee, het IJsselmeer en het Lauwersmeer. Het dekkingsgebied van Vaarkaart Friese Meren is uitgebreid naar alle meren in Friesland. Vaarkaart Nederland Noord 2015 vervangt daarmee ook de waterkaart DKW Fryslân 2012.
In de Vaarkaart Nederland zijn nieuwe vaarwegen in Friesland opgenomen: o.a. Polderhoofdkanaal, Vaarweg waterstad A7 Sneek, vaarweg Ritsumasyl en het aquaduct bij Leeuwarden.
Het dieptebeeld van de Waddenzee is gebaseerd op lodingen van Rijkswaterstaat in de periode 2009-2014 met een nauwkeurigheid van 30 meter. Omdat de diepte t.o.v. NAP is, zijn de dieptes niet op de kaart aangegeven maar in kleurtinten, zodat de vaargeulen en de droogvallende platen duidelijk te herkennen zijn. Dit bodemprofiel is ook gebruikt voor het nieuwe Kustfijn-getijmodel van Rijkswaterstaat in WinGPS 5 Pro en Voyager 2015. Dit voorspelt nauwkeurig de getijstroming en de ware dieptelijnen, rekening houdend met op- en afwaai (48-uursvoorspelling).
Vaarkaart Nederland Zuid
(Zuid-Hollandse Plassen, Zeeland, Biesbosch en Grote Rivieren)
De Zuid-editie bevat een recent RWS dieptebeeld in LAT van Zeeland met inbegrip van het Veerse Meer. Ideaal voor zowel planning als navigatie. De detailkaart van de Biesbosch is erg gedetailleerd (maar liefst 0,7m/pixel). Het dieptebeeld van de Westeinderplassen is afgeleid van recente sidescan sonarmetingen van de Sportvisserij Nederland. De Kagerplassen zijn gebaseerd op lodingen van Waterschap Rijnland.
Vaarkaart Nederland 2015
Ontworpen voor routeplanning en navigatie met WinGPS-navigatiesoftware op de binnenwateren van Nederland. Uitgegeven met een bijgewerkte database van o.a. betonning, jachthavens en aanlegplekken. De complete set is verkrijgbaar vanaf € 119,90. De Noord- of Zuid-releases zijn verkrijgbaar vanaf € 79,90.
Meer informatie www.stentec.com

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X