Stentec's nieuwe navigatiesoftware voor binnenvaartschippers en beroepsvaart heet WinGPS Inland

Persbericht
Heeg – Stentec uit Heeg komt met een nieuw navigatieprogramma speciaal ontwikkeld voor binnenvaartschippers, genaamd WinGPS Inland. Deze ondersteunt naast Stentec’s eigen DKW-kaarten ook ENC-kaarten. Hiermee wordt voldaan aan de Duitse wet waarin het verplicht is gesteld om iENC op de Duitse snelvaarwegen te gebruiken.

Door GPS en AIS aan te sluiten en iENC in te laden is de boord-PC een compleet navigatiesysteem. De ondersteuning van zowel vector- als rasterkaarten maakt het mogelijk om het beste van beide werelden te combineren voor veiligere en slimmere (lees: gemakkelijker te bedienen) navigatiesystemen aan boord. De integratie van Stentec’s meest gedetailleerde waterwegennetwerk maakt naast routeplanning in de toekomst ook veilig (semi-) autonoom varen mogelijk.
Het professionele navigatieprogramma WinGPS Inland kost eenmalig €499,- excl. btw. Voor optimaal gemak kan de gebruiker zich abonneren op de Inland Update Service voor €349,- excl. btw per jaar. Hiermee heeft de gebruiker de beschikking over de programma-updates van WinGPS Inland, kunnen alle DKW-kaarten voor de Europese binnenwateren worden gedownload en kunnen er, met behulp van de Stentec iENC-server, eenvoudig iENC worden ingeladen. Zowel de iENC als de DKW-kaarten kunnen hiermee automatisch worden bijgewerkt, zodat er altijd up-to-date kaarten aan boord aanwezig zijn.
WinGPS Inland is niet alleen voor binnenvaartschippers interessant, maar ook voor de (grotere) motorjachten, baggeraars, vissers, overheidsinstanties en kustvaarders biedt het vele voordelen. Zo is o.a. de NL-Tides inbegrepen, kunnen er (alarm)zones op de kaart worden getekend en kan er naast AIS en GPS ook andere boordapparatuur worden aangesloten, zoals de stuurautomaat, dieptemeter, windmeter, log en kompas.
Over Stentec:
Stentec is al jaren de toonaangevende Nederlandse ontwikkelaar van navigatiesoftware en digitale waterkaarten. Met innovatieve software en service biedt Stentec een complete oplossing voor aan boord inclusief GPS- en AIS-ontvangers. Gewoon op de laptop of de navigatie-PC aan boord. Veiligheid en gebruikersgemak staan daarbij voorop.
Voor de pleziervaart werden de afgelopen 20 jaar digitale kaarten ontwikkeld in rasterformat. Deze werden voorzien van een uitgebreide, makkelijk te updaten, waypointdatabase voor o.a. betonning en jachthavens. Vanaf 1999 onderhoudt Stentec een regelmatige online updateservice voor de DKW1800-serie (digitale waterkaart voor IJsselmeer, Wadden, Zeeland, Noordzeekust) en sinds enkele jaren is er zelfs een wekelijkse updateservice.
Meer informatie www.stentec.com

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X