Informatie voor de watersporter

Stichting SAIL Amsterdam geeft uitvoering 'rand-evenementen' uit handen aan nieuw samenwerkingsverband met Niehe Media/ACE Concepts & Events

PERSBERICHT
Amsterdam – Stichting SAIL Amsterdam gaat in zee met Niehe Media/ACE Concepts & Events en Havenbedrijf Amsterdam NV
Stichting SAIL Amsterdam, Niehe Media/ACE Concepts & Events en Havenbedrijf Amsterdam NV gaan gezamenlijk de organisatie van de komende edities van SAIL vormgeven en gaan hiertoe een nieuw samenwerkingsverband aan.
SAIL Amsterdam 2015
Van 19 tot en met 23 augustus 2015 wordt SAIL voor de negende maal georganiseerd. Sinds 1975 is SAIL uitgegroeid tot het grootste nautische evenement van Nederland. SAIL Amsterdam 2015 krijgt een nieuwe opzet met als doel een nog breder publiek aan het evenement te verbinden. “De traditionele opzet van de Tall Ships in de IJhaven met diverse kleine en grotere evenementen in de directe omgeving hiervan, vroeg mede voor de continuïteit om vernieuwing. We willen een sterkere verbondenheid van de stad en de haven creëren. Maar we hebben ook de ambitie om het evenement nog boeiender te maken voor jongeren.
Daarom heeft de Stichting SAIL Amsterdam, onder leiding van onze directeur Mitra van Raalten, samen met Niehe Media/ACE Concepts & Events een nieuw concept voor SAIL Amsterdam 2015 ontwikkeld. Met Niehe Media/ACE Concepts & Events en Havenbedrijf Amsterdam, nautisch partner van het eerste uur, is besloten om dit concept ten uitvoer te brengen in een nieuwe organisatie”, aldus Arie Jan de Waard, voorzitter van de Stichting SAIL Amsterdam.
Nieuwe opzet
SAIL Amsterdam 2015 wil een totaalbeleving voor alle bezoekers realiseren. “Wij verwachten met de nieuwe opzet een groots evenement neer te zetten waar alle bezoekers van SAIL Amsterdam 2015 en de stad met de Noordzeekanaal gemeenten trots op zijn. Zo is er, midden tussen het indrukwekkende nautische erfgoed, elke avond een uniek cultuur en entertainment programma, zijn er diverse (live) radio en tv uitzendingen en is het onze wens om meer nog dan bij vorige edities ook het MKB en de kunst- en cultuurinstellingen bij SAIL te betrekken”, aldus Erwin van Lambaart namens Niehe Media/ACE Concepts & Events.
“Voor ons als Havenbedrijf Amsterdam is SAIL een fantastisch evenement, waarbij voor ons de combinatie van historie samenvloeit met onze huidige activiteiten. In de nieuwe opzet, waarbij ook ruim aandacht wordt besteed aan innovatie en duurzaamheid, biedt SAIL het publiek een uitgelezen kans om kennis te maken met zowel de historie als de huidige scheepvaart en zo ook met de haven van Amsterdam”, aldus Dertje Meijer, CEO Havenbedrijf Amsterdam NV.
Samenwerkingsverband
Stichting SAIL Amsterdam blijft de hoeder en organisator van de kern van SAIL: de aanwezigheid van de Tall Ships, het varende erfgoed en de ondersteuning daarvan. Daarmee zet de stichting haar jarenlange traditie onverminderd voort.
Het nieuwe samenwerkingsverband van de Stichting Sail Amsterdam, Niehe Media/ACE Concepts & Events en Havenbedrijf Amsterdam NV wordt verantwoordelijk voor de exploitatie van het evenement rondom de kern. Erwin van Lambaart is de beoogd directeur van het samenwerkingsverband en brengt de expertise op het gebied van events, media, kaartverkoop en sponsoring namens Niehe Media/ACE Concepts & Events in. Mitra van Raalten blijft de algemeen directeur van de Stichting SAIL Amsterdam en vertegenwoordigt ook de stichting in het samenwerkingsverband. Het Havenbedrijf Amsterdam brengt haar expertise op het gebied van nautische veiligheid, financiën en organisatie in.
Meer informatie www.sail.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht