windverwachting

Stichting Sailing Holland koopt licentie bij Volvo Ocean Race-organisatie voor deelname VOR 2017-2018

PERSBERICHT
Enkhuizen, Scheveningen – De Stichting Sailing Holland gaat een race-licentie kopen bij de Volvo Ocean Race-organisatie en zoekt op dit moment naar sponsors om een deelname aan de Volvo Ocean Race 2017-18 mogelijk te maken.
Sailing Holland is de eigenaar van Team Brunel.Team Brunel schipper Bouwe Bekking, Gideon Messink en Gerd-Jan Poortman hadden in 2013 het idee om met een Nederlandse boot deel te nemen aan de Volvo Ocean Race 2014-15. Samen zijn ze op zoek gegaan naar sponsors. Niet één sponsor voor de hele campagne, maar ze zochten verschillende sponsors die elkaar konden versterken en samenwerkten als een team. Om dit ook organisatorisch en juridisch vorm te geven, werd een bv opgericht en een stichting die de aandelen van de bv beheert.
“Door de voorgenomen licentie aankoop wordt Sailing Holland door de race-organisatie erkend als een officieel zeilteam,” zegt directeur Sailing Holland Gideon Messink. “Dit zegt echter nog niet of je daadwerkelijk gaat deelnemen aan de race. Je hebt wel inspraak in de stopovers, de boot en de raceregels. Samen met de andere potentiele teams bepaal je in feite hoe de komende race eruit gaat zien. Uiteraard geven we eerst onze huidige sponsors de mogelijkheid om met ons verder te gaan. Zo heeft EY al toegezegd dat ze ons wederom gaan steunen. Bouwe Bekking zal bij het team betrokken blijven. Zijn exacte rol is op dit moment nog niet bekend.”
“Om het momentum vast te houden bij zowel bestaande als nieuwe sponsors, blijven we actief met de boot waar nu Team Brunel opstaat. Zo gaan we enkele wedstrijden in het Caribisch gebied varen, zoals de RORC Caribbean 600 en de Heineken Sint Maarten Regatta.
De huidige Team Brunel sponsors over Sailing Holland:
CEO Brunel Jan Arie van Barneveld: “De Volvo Ocean Race-deelname is verschrikkelijk goed voor Brunel. Het verbindt wereldwijd onze 13.000 medewerkers, zorgt ervoor dat hoogopgeleide specialisten hun weg weten te vinden naar Brunel en het biedt de mogelijkheid om de relatie met onze klanten te verstevigen. Als mensen de naam Brunel horen dan moeten ze aan een dynamische organisatie denken, waar spannende dingen gebeuren. Een organisatie die wil winnen. De sponsoring van Team Brunel is een afspiegeling van wat Brunel is.
Roderick Munsters CEO Robeco: “Ons sponserschap van Team Brunel past perfect bij de manier van werken van Robeco. Er zijn vele parallellen te trekken tussen zeilen en de wereld van succesvol investeren. En beide vereisen teamwork om te slagen op de lange termijn.”
Oprichter Moduleo® Filip Balcaen: “Als relatief nieuw merk willen we de internationale naambekendheid van Moduleo® vergroten. We zagen bij het uitbreiden van ons internationaal dealernetwerk veel raakvlakken met de Volvo Ocean Race, zoals teamspirit, respect voor de natuur, nooit opgeven en veerkracht. Met het sponsorschap van Team Brunel heeft Moduleo wereldwijd hun merknaam uitgedragen naar nieuwe klanten, consumenten en zakenpartners. De corporate events die we organiseerden tijdens de stopovers zijn van onschatbare waarde geweest bij het versterken van onze zakenrelaties.”
Oprichter Schouten Jan Schouten: “Sponsoring gaat voor Schouten Global verder dan het doneren van geld aan één persoon, team of organisatie in ruil voor zichtbaarheid. Schouten Global is ervan overtuigd dat door mensen te coachen, organisaties beter en succesvoller worden. Dit geldt ook voor sportteams zoals Team Brunel. De zwaarste zeilrace rond de wereld heeft onze internationale zakelijke focus versterkt. Met Team Brunel reizen we de hele wereld over en profileren we ons tijdens de stopovers met seminars. Tevens spreken we met bezoekers en potentiële klanten. De onstuimige omgeving waar zeilers onderweg mee te maken hebben, vormt een prachtige metafoor voor de complexe en snel veranderende wereld waarin organisaties opereren. De seminars en de coaching van Team Brunel door teamcoach Anje-Marijcke van Boxtel, bieden ons een mooi platform om ons internationaal te profileren.”
“Tenslotte heeft de sponsoring van Team Brunel merkbaar een boost gegeven aan het internationale denken binnen onze organisatie. Sponsoring van een dergelijk internationaal project levert een wij-gevoel op. Door daarnaast de samenwerking te zoeken met de andere partners van Team Brunel, hebben we niet alleen het team ondersteund, maar hebben we als organisatie ook een grote ontwikkeling doorgemaakt.”
Meer informatie www.teamsailingholland.com

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X