windverwachting

Stichting start 'last minute actie' om zeilboot van Laura Dekker te kopen en 'voor Nederland te behouden'

PERSBERICHT
Amsterdam – Laura Dekker, het wereldberoemde ‘zeilmeisje’, heeft besloten deze maand een nieuw schip aan te kopen. Na een ‘refit’ van dit schip wil zij met een betalende bemanning langere expedities in de Stille Oceaan ondernemen. Haar huidige schip Guppy is niet geschikt om passagiers mee te nemen. Om het nieuwe schip te betalen zal zij deze tweemaster, waarmee zij als jongste zeiler ooit haar befaamde solo-wereldomzeiling heeft gemaakt, nu moeten verkopen.

foto: www.lauradekker.nl
Legendarisch zeilschip
De eind vorig jaar opgerichte Laura Dekker World Sailing Foundation start daarom nu een bliksemactie om binnen korte tijd doormiddel van crowdfunding voldoende geld bijeen te krijgen om de Guppy voor Nederland te behouden. Het legendarische zeilschip Guppy zal dan in ons land ingezet worden om het jeugdzeilen te bevorderen. Dit Laura Dekker Zeilproject is name gericht op het zeezeilen met jongvolwassenen die van huis uit weinig middelen hebben om zelf een zeilboot te varen.
De Foundation roept iedereen die de duurzame zeilvaart een goed hart toedraagt op, om ‘als de bliksem’ een donatie te doen via de website www.lauradekkerworldsailingfoundation.nl. Of rechtstreeks op Ibannummer NL60 INGB 000 755 24 27. De bijdragen komen hoe dan ook ten goede aan het Laura Dekker Zeilproject.
Jongerenproject
Het Laura Dekker Zeilproject richt door het hele land schippersgroepen op, die hun zeegaande jachten beschikbaar stellen om met jongeren in leeftijd 15-20 jaar de zee op te gaan. Dat is voor deze jongeren een uitdaging en het vergroot ook het bewustzijn bij jongeren om de zee niet als een bedreiging te zien maar als een natuurlijke biotoop. Een eerste schippersgroep met rond de twintig jonge opstappers is nu van start gegaan in de regio Groot-Rotterdam.
De tweemaster Guppy is niet het bootje waarmee TV-ster Beau van Erven Dorens half maart jl. een mislukte oversteek over de Noordzee naar Engeland maakte (zie RTL-uitzending Beaufort 23 maart). Beau – overigens een fan van Laura – ging slecht voorbereid de zee op met de Guppy I, het bootje waar Laura als kind mee zeilde en in haar eentje als 13-jarige mee naar Engeland voer. De Foundation wil de echte Guppy als vlaggenschip hebben; de Jeanneau Gin Fiz waarmee Laura als 14-16 jarige als jongste ooit haar solo wereldomzeiling maakte. Het Laura Dekker Zeilproject bereidt deze jongeren goed voor om de zee te bevaren. Het leert jongeren Doorzettingsvermogen, Zeemanschap, Nieuwsgierigheid en Teamgeest.
Meer informatie www.lauradekkerworldsailingfoundation.nl, www.lauradekker.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X