123 stickers

Stichting VaarKracht voor kosteloze vaartochten met kankerpatiënten begint 18 april aan derde seizoen

PERSBERICHT
Huizen – Met het overhandigen van knapzakken aan de gasten, opent de Huizer wethouder Marlous Verbeek zaterdag 18 april officieel het derde seizoen van VaarKracht. Niet minder dan acht schepen met even zo veel gezinnen aan boord zullen die middag uit varen gaan vanuit de haven van Huizen. Deze feestelijke seizoenstart begint om 13.00 uur aan de kade bij restaurant de Haven van Huizen aan de Havenstraat in Huizen.
VaarKracht verzorgt met hulp van schippers, vrijwilligers en sponsoren kosteloze vaartochten voor kankerpatiënten en hun dierbaren. Aan boord van een zeil- of motorjacht zijn zij op het water uit de medische molen en kunnen zij een paar uur vergeten dat ze kankerpatiënt zijn.
De reacties van gasten zijn telkens hartverwarmend en tonen aan hoe enorm belangrijk zulke ontspannende momenten zijn in het leven van kankerpatiënten. Gasten komen letterlijk weer op adem, genietend van zon, water en wind terwijl zij ondertussen verwend worden met lekkere hapjes en drankjes.
VaarKracht mag inmiddels rekenen op de inzet van meer dan 130 schippers en enthousiaste haventeams in verschillende delen van het land. Naast individuele vaartochten organiseert VaarKracht ook regelmatig groepsvaartochten. Ook dit seizoen staat er weer een aantal op de agenda. Een van de hoogtepunten is een tocht met de Eendracht op één september vanuit Rotterdam.
In dit derde vaarseizoen wil VaarKracht nóg meer gasten mee uit varen nemen en de eigen organisatie verder professionaliseren. Een belangrijke en veelbelovende stap in dat proces is de benoeming als ambassadeur van Vaarkracht van Frank van de Wall Bake die een grote staat van dienst in de sportsponsoring heeft.
Kankerpatiënten die belangstelling hebben voor deelname aan een individuele vaartocht of een groepsvaartocht, kunnen daarover alle informatie vinden op de website.
Meer informatie www.vaarkracht.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X