Stichting VHZC brengt eind maart samen met Metro een tweede krantenbijlage uit over de zeilende beroeps chartervloot

PERSBERICHT
Leiden – Het dagblad Metro en de stichting VHZC publiceren gezamenlijk voor de tweede keer eind maart 2013 een grote, landelijke themakrant. De nieuwe special richt zich hoofdzakelijk op alle mogelijkheden aan boord van de Nederlandse, ruim 450 schepen tellende vloot zeilende charterschepen, boordevol informatie over de Nederlandse zeilende beroeps chartervloot met de titel: “Van dagtocht tot Wereldreis”
Helaas heeft de zeilende chartervloot vaak te kampen met een negatief imago. Denk bijvoorbeeld aan de benaming ‘de bruine vloot’. Nederland is niet of te weinig op de hoogte van de avontuurlijke, vooruitstrevende aspecten en diversiteit van onze zeilende vloot. Het is hoogste tijd om hier verandering in te brengen. Want: of je nu een dagtocht maakt of een wereldreis, een tocht op een van onze schepen is een ware beleving!
Van Zeeland tot Groningen, van Noordzee tot Oostzee, Europa en wereldwijd, in deze editie komen schippers aan het woord die vertellen wat zij én hun schepen te bieden hebben. Na aanleiding van ons recent verzoek hebben wij veel en prachtig redactiemateriaal ontvangen voor deze editie. Naast schippers komen een aantal thema’s aan bod die met de Nederlandse zeilvaart te maken hebben, zoals:

  • Toekomst Nederlandse Zeilvaart, projecten
  • Veiligheid aan boord, maritieme organisaties
  • Maritieme (zeil)opleidingen
  • Klassieke, authentieke schepen, musea
  • Duurzame energiebronnen, hernieuwbare energie
  • Leveranciers en gespecialiseerde bedrijven

De unieke samenwerking tussen METRO en VHZC wordt dit jaar gecontinueerd. Na een winterpauze hebben wij gezamenlijk, geheel in afwijking van het gebruikelijke Metro concept, extra mogelijkheden uitgewerkt om de hele professioneel zeilende branche presentatie- mogelijkheden te bieden zodat het voor eenieder mogelijk is actief deel te nemen aan deze campagne om zich aan een groot Nederlands publiek te presenteren.
Deze speciale editie wordt meegeniet in het hart van de landelijke editie van Metro met een bereik van 1,5 miljoen unieke lezers en een extra losse editie die wordt verdeeld tijdens maritieme evenementen en later wordt gepubliceerd op het internet zoals de vorige uitgave “Hollandse Zeiltrots”
Meer informatie  www.vhzc.nl