Informatie voor de watersporter

Stichting Watersport Recreatie Toerisme Nederland zoekt boten voor benefietevenement ‘Varen voor elkaar’ op 31 mei

PERSBERICHT
Terherne – Projectburo 43 organiseert zaterdag 31 mei in opdracht van Stichting Watersport Recreatie Toerisme Nederland (SWRTN) het bijzondere benefietevenement ‘Varen voor elkaar’ op het water rond Terherne en Heerenzijl. De organisatie zoek nog booteigenaren, die met hun boot een dagje belangenloos willen varen met kankerpatienten.
Tijdens dit evenement mogen mensen die getroffen zijn door kanker en hun naasten gratis een dagje meevaren op een boot die hen door plaatselijke botenbezitters wordt aangeboden. Doel van ‘Varen voor elkaar’ is niet alleen om kankerpatienten een gewelkdige dag te bezorgen, maar ook om geld in te zamelen voor Het Nautischfonds Kankerpatiënten Nederland (NKN).
Het Nautischfonds is opgericht door watersportliefhebbers Robert Rust en Lieke Idsinga die in hun eigen omgeving te maken kregen met kanker. Al varend bedachten zij dat het mooi zou zijn om mensen die met deze ziekte leven, mee te nemen op hun boot om hen zo een leuke en ontspannen dag aan te bieden. Dit idee is uitgegroeid tot het Nautischfonds, dat kankerpatiënten kosteloos een dagje op het water bezorgd.
Stichting Watersport Recreatie Toerisme Nederland heeft dit initiatief omarmd en van ‘Varend voor elkaar’ een jaarlijkse terugkerende evenement maken. Voor de dag zelf is de stichting nog op zoek naar booteigenaren die een bijdrage willen en kunnen leveren. Wie geen boot of tijd heeft, maar het initiatief wel omarmt, kan altijd een donatie geven onder vermelding van Varen voor elkaar op rekening nr: NL50INGB0006351844 t.n.v. S.W.R.T.N.
Meer informatie www.swrtn.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht