123 stickers

Stuurman op de grote vaart (27) wordt op reddingstation Neeltje Jans de jongste beroepsschipper ooit van de KNRM

Veere – Hij is 27 jaar en was stuurman op de grote vaart. Nu is Eric van der Linde uit Haamstede de jongste beroepsschipper ooit bij de KNRM. Sinds 1 januari werkt hij op het station Neeltje Jans. Eric zou niets liever meer willen.

We treffen Eric vlak voordat hij met een van zijn begeleiders op de reddingboot Koopmansdank een vaartocht gaat maken op de Oosterschelde. Samen nemen ze de procedures door voordat er gevaren kan worden. “Ik was al aankomend schipper toen ik gevraagd werd om te solliciteren als beroepsschipper”, zegt Eric. “Ik heb er niet zo lang over hoeven na te denken, want het is een heel veelzijdige baan. Je hebt te maken met veiligheid als hulpverlener, techniek, mensen opleiden, dat maakt wat deze baan zo mooi maakt. En de locatie. Mooier kun je niet krijgen.”

Normaal gesproken duurt het traject van opstapper naar aankomend schipper minimaal vijf jaar. “Ik word nu in twee maanden klaargestoomd om volwaardig schipper te zijn”, vervolgt de jongste KNRM beroepsschipper. “Ik begreep dat ik inderdaad de jongste beroepsschipper ben ooit bij de KNRM. Dat is een hele eer.” (Omroep Zeeland)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X