Succes voor boten met Nederlandse zeilers in Sydney Hobart Race 2018

Hobart – Schipper Mark Richards zorgde voor een record door Wild Oats XI de negende overwinning te schenken in de befaamde Rolex Sydney Hobart Race over 630 zeemijl (1170 km) van Sydney naar Hobart. De boot van Richards, met aan boord ook het Nederlandse bemanningslid Carlo Huisman, legde de 628 zeemijlen tussen Sydney en Hobart als snelste af in 1 dag, 19 uur, 7 minuten en 21 seconden. De boten Black Jack en Comanche werden achtereenvolgend tweede en derde. De Nederlandse navigator op de boot ‘Alive’ Wouter Verbraak wint de Sydney-Hobart ‘op hanicap’.


De start


De eerste dag


De finish

De boot Infotrack met de Nederlanders Bouwe Bekking en Rosalin Kuiper eindigde net naast het podium op de vierde plaats van deze befaamde  zeilklassieker. Zeilster Carolijn Brouwer is met het team Wild Oats X als zesde geëindigd. Brouwer maakte deel uit van een volledig vrouwelijk professioneel team. Dat was voor het eerst in de 74-jarige geschiedenis van de prestigieuze zeilrace. (Nauticlink, NOS, Sydney Hobart Race, ‘Protest tegen winnaar zeilklassieker Sydney-Hobart’- AD, ‘Protest afgewezen’ – AD, Zeilen)

1 Bericht

  • r klabbers

    4 jaar geleden / 28 december 2018 om 10:51 uur

    sorry maar kijkt iemand wel naar iets anders dan Line Honours, er staat iets anders heel mooit te gebeuren op deze Rolex Sydney to Hobart.
    Wouter Verbraak navigator van de Alive lijkt de race op handicap te kunnen gaan winnen. fingers crossed

Berichtensectie gesloten.