Informatie voor de watersporter

Succesvolle Ibiza Regatta 2012 moet jaarlijkse klassieker worden en uitbreiding krijgen met 'Business Cups'

PERSBERICHT
Ibiza (Spanje) – Drie dagen lang wedstrijdzeilen op zonovergoten turquoise wateren, wakker worden met een ontbijtje op je boot in een pittoreske baai, eten in toprestaurants & dansen tot je erbij neervalt. Dat smaakt naar meer…
De eerste editie van de Ibiza Regatta die van 25 tm 27 september gevaren werd, bleek een schot in de roos. De organisatie heeft met de regatta de juiste snaar geraakt bij alle 60 deelnemers. “De beoogde ingrediënten hebben goed uitgepakt” aldus organisator Nils Bollweg. “Het is een evenement van formaat geworden waar zeilen, business en pleasure 100% hand in hand zijn gegaan.” Tussen de acht deelnemende teams die samen streden om de felbegeerde 1e prijs ontstond een onweerstaanbare dynamiek die iedereen in vervoering bracht. “En dit is precies waar de Ibiza Regatta voor staat” aldus Bollweg.
De Regatta bestond uit drie racedagen met ieder een ander karakter. De eerste dag werd er geracet in de baai van San Antonio en vervolgens geankerd in de kristalheldere wateren voor de Cala Bassa Beach Club. Voor het happy hour werden alle deelnemers per rib naar de Salvador Ibiza gebracht, een prachtig gerestaureerd motorschip dat vroeger dienst deed als ferry tussen de verschillende baaien, en nu als partyboat voor de Ibiza Regatta fungeert. De speciaal voor de Regatta ingevlogen huis-DJ Menno K zorgde met zijn soulful house dat iedereen op het schip los ging en de sterren van de hemel danste.
Dag twee leidde de vloot naar Formentera, het kleinst bewoonde eiland van de Balearen, ten zuid oosten van Ibiza. 25 knopen wind, een strakblauwe lucht en een flinke deining zorgde op de meeste schepen voor veel spektakel en een geweldige zeildag. Na een dockparty in de haven van La Savina verplaatste het gezelschap zich per Vespa scooter naar het hipste restaurant van het eiland: 10.7, dat speciaal voor de regattagangers haar deuren – tot diep in de nacht – opende. De laatste dag werd er wederom in de baai van San Antonio geracet, met aan het eind een spectaculaire finish met een coole fly board act voor het wereldberoemde Café del Mar. En met een waanzinnige party till you drop als afsluiting op de Salvador Ibiza. Voorafgaand en tijdens de races bezochten de echte die hards ook nog even de closingparties op het eiland, met DJ’s als Armin van Buuren en David Guetta… Hoeveel feest kan een mens hebben?
De Ibiza Regatta blijkt zo’n doorslaand succes dat er vanaf 2013 een jaarlijks vervolg komt in de laatste week van september. De organisatie gaat zich ook richten op het organiseren van meerdere Business Cups, waar bedrijven, collega’s, business partners en/of relaties met elkaar de strijd kunnen aangaan. Te denken valt aan (inter)company cups (Media, Fashion, ICT, Bouw, etc.)
Meer informatie en www.solysal.com en www.ibizaregatta.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht