Informatie voor de watersporter

Succesvolle opleider Yachtconsult start begin september weer klassikale cursussen vaarbewijs en marifonie

PERSBERICHT
Roosendaal – Yachtconsult start begin september 2017 weer haar klassikale cursussen vaarbewijs en marifonie. Het voordeel van de klassikale Yachtconsult-opleiding is dat 80 tot 90 procent in één keer voor het examen slaagt.
Dat komt omdat de lesstof vaarbewijs 1 in twee volle dagen wordt uitgelegd, de spoedcursus vindt plaats op 7 en 14 oktober. In de avondcursus worden gedurende vijf avonden van drie uur veel examenvragen gemaakt en besproken. Omdat de lesstof zo omvangrijk is, dat het niet in één dag goed uitgelegd kán worden! Ook niet door een ervaren docent.
Yachtconsult stuurt u het lesboek al vooraf toe, zodat u de lesstof van de eerste dag al kunt doornemen. Er wordt met veel voorbeelden uitgelegd wat de essentie van het examen is. Er wordt ook veel aandacht besteed aan het maken van examenvragen om in zo kort mogelijke tijd inzicht te verkrijgen hoe de examenvragen gelezen en beantwoord moeten worden.
De avondcursussen Vaarbewijs 1 met daarin de gratis complete thuiscursus vindt plaats op vijf avonden en starten dinsdag 12 en donderdag 14 september.
Vaarbewijs 2, zes avonden, start op 9 november.
Marifonie
Om van een marifoon aan boord van uw schip gebruik te mogen maken, heeft u een registratiebewijs nodig, waarvoor u minimaal in het bezit dient te zijn van een Basiscertificaat Marifonie.
De marifoon is en blijft een belangrijk communicatiemiddel aan boord. Bij nood-, spoed- en veiligheidsverkeer, bij het onderling contact tussen boten en omdat steeds meer sluis- en brugwachters verwachten, dat u op de daarvoor bestemde marifoonkanalen uitluistert. En los hiervan kan de marifoon ook een handig hulpmiddel zijn bij het zoeken naar een ligplaats in een jachthaven.
De cursus is zo ingedeeld, dat u de eerste avond driekwart van de cursusstof uitgelegd krijgt. U krijgt zo’n 300 vragen mee om thuis te maken. De tweede avond wordt de resterende stof doorgenomen. En worden alle vragen stuk voor stuk behandeld. Daarna heeft u de tijd om de stof en vragen nog een keer grondig door te nemen.
De cursus vindt plaats op vrijdag 6 en 13 oktober. Bij tien deelnemers examen op dezelfde locatie als de lessen.
Meer informatie www.yachtconsult.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht