Informatie voor de watersporter

Succesvolle solozeiler Robert Rosen Jacobson gebruikt Transat-ervaringen in workshops en lezingen voor bedrijfsleven

PERSBERICHT
Amsterdam – Ruim een kwart van de deelnemers moest opgeven, maar Robert Rosen Jacobson (1954) heeft eind 2011 de TRANSAT 2011, de zwaarste solo-oceaanzeilrace in de TRANSAT 650 klasse in 30 jaar, als zevende volbracht. Tot drie uur voor de eindstreep van deze wedstrijd, waarin gedurende het hele traject emoties en persoonlijke processen meespeelden, was ongewis (en spannend) wie tot de eerste zeven zouden behoren.
De ervaringen die Rosen Jacobson – bedrijfseconoom, voormalig algemeen directeur van twee bedrijven en persoonlijke coach – tijdens deze en eerdere soloraces heeft opgedaan, komen overeen met – en zijn zelfs intenser dan – die welke de gemiddelde CEO of manager in zijn bedrijf tegenkomt. Vandaar dat zijn lezingen niet alleen interessant zijn voor zeilraceliefhebbers, maar ook voor de top van het bedrijfsleven.
Persoonlijke ervaringen processen, zelf- en projectmanagement, levenslessen en praktische metaforen over ons dagelijks leven, strategie, tactiek en besluitvorming en de essentie van een betrokken leider. Over al deze thema’s kan Jacobson boeiend vertellen. De uitdagingen waarvoor hij zich tijdens zijn zeilraces gesteld ziet, zijn prachtige metaforen voor wat een manager in zijn onderneming kan tegenkomen. Maar ook omgekeerd kan een zeiler heel wat hebben aan de ervaringen die in het bedrijfleven zijn en worden opgedaan.
Voor bedrijven geeft Rosen Jacobson interactieve presentaties en workshops. Uitgangspunten zijn het centraal stellen van de procesgang om een geformuleerd doel te realiseren en het willen groeien en leren van de deelnemers.
Meer informatie Speakers Academy en NED 602 – Robert Rosen Jacobson

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht