Informatie voor de watersporter
Super Lauwersmeer SLX54 is Powerboat of the Year 2023

Super Lauwersmeer SLX54 is Powerboat of the Year 2023

Düsseldorf, 23 januari 2023 – Een internationale jury heeft de Super Lauwersmeer SLX54 uitgeroepen tot ‘Powerboat of the Year 2023’. Tijdens een galanight op Boot Dusseldorf bekroonde de jury, die bestaat uit gerenommeerde watersportjournalisten, het nieuwe topmodel van Super Lauwersmeer tot dé boot van 2023.
 
De prijs werd met groot applaus uitgereikt aan Bastiaan en Louis Jousma, de eigenaren van Super Lauwersmeer. Samen met jachtarchitect Arnold de Ruyter werkten zij de afgelopen jaren aan de SLX54, een innovatief nieuw motorjacht met een aantal unieke kenmerken. Die kenmerken bleven door de jury niet onopgemerkt. 
 
Uniek aan de SLX54 is haar indeling. Zeker voor een jacht van ‘maar’ 17 meter. Met de SLX54 maakt Super Lauwersmeer een einde aan de veelgehoorde twijfel tussen kiezen voor een jacht met open kuip of een achterkajuit. De SLX54 verenigt beiden en weet dat ook nog eens samen te voegen in een voor een stalen jacht ongekend spannend design.
 
Eveneens uniek is het onderwaterschip dat het midden houdt tussen een waterverplaatser en een snelvarend schip. Dankzij de unieke vorm is een topsnelheid van 16 knopen (30 km/h) te behalen zonder de comfortabele voordelen van een stalen motorjacht te verliezen.
 
Super Lauwersmeer is als enige Nederlandse werf in de prijzen gevallen tijdens de Powerboat of the Year 2023-verkiezing. Daarmee houdt de werf de Nederlandse eer hoog. Benieuwd naar het schip? Ze is nog t/m zondag 29 januari te bezichtigen in hal 1 op Boot Düsseldorf. 

Voor meer informatie: superlauwersmeer.nl

Foto: Super Lauwersmeer

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht