Informatie voor de watersporter

Suzuki elektrisch buitenboordmotor e-outboard concept

Suzuki Marine presenteert op de Japan Mobility Show 2023 een nieuwe elektrisch aangedreven buitenboordmotor, de e-outboard concept. Die is van zeer compact formaat en licht van gewicht, dankzij een uitneembare batterij die tevens kan dienen als een powerbank voor het opladen van bijvoorbeeld smartphones.

In de strijd tegen de plasticsoep in het oppervlaktewater is de buitenboordmotor voorzien van de ingenieuze Micro-Plastic Collecting Device van Suzuki. Die heeft Suzuki ook toegepast op andere nieuwe buitenboordmotoren zoals bijvoorbeeld op de DF140B buitenboordmotor die op de stand in Japan staat. Met het oog op de bescherming van het leefmilieu is de elektrische buitenboordmotor niet voorzien van lak.

Stand in teken van duurzame mobiliteit

Suzuki trekt op de Japan Mobility Show 2023 in Tokyo (26 oktober t/m 5 november) het doek van meerdere primeurs. Dat zijn onder meer vijf concepten van toekomstige auto’s, zoals de volledig elektrische eVX, eWX en e Every Concept. Daarnaast worden de Swift Concept en de minicar Spacia Concept als wereldprimeurs in de schijnwerpers gezet. De stand van Suzuki Motor Corporation staat volledig in het teken van duurzame mobiliteit. Suzuki toont oplossingen die in hoge mate aansluiten op de dagelijkse mobiliteitsbehoeften van het grote publiek. De getoonde concepten en ideeën blijven niet beperkt tot watersport en auto’s. Ook elektrische en op waterstof rijdende tweewielers en een elektrisch aangedreven buitenboordmotor worden over het voetlicht getild om aan te tonen dat het merk op alle fronten werkt aan vermindering van CO2-uitstoot.

Voor meer informatie: suzuki.nl/marine

Foto: Suzuki Marine

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht