Informatie voor de watersporter

Suzuki Marine viert 15 jaar marktleiderschap

Suzuki Marine viert met trots haar 15-jarig marktleiderschap in Nederland. Dankzij zes jaar garantie, innovatieve technieken, een laag verbruik en bewezen betrouwbaarheid bleven Suzuki buitenboordmotoren ook in 2022 onverminderd populair.

  Meest populaire buitenboordmotorenmerk

  Met een uitgebreid leveringsprogramma heeft Suzuki voor elke watersportliefhebber een geschikte buitenboordmotor beschikbaar. In Nederland levert Suzuki Marine de DF2.5A tot en met de 350pk sterke DF350AMD voorzien van Integrated Steering System. Carlo van Boven, Sales Manager Suzuki Marine: “2022 was opnieuw een top jaar voor Suzuki Marine. Ondanks een iets teruglopende markt hebben we een mooie groei kunnen laten zien. Dit succes hebben we te danken aan ons professionele dealernetwerk dat is blijven investeren in onder andere verbouwingen en nieuwbouw, een uitgebreid botenaanbod en ook sterk vertegenwoordigt is online en via de diverse social kanalen. Samen met het toegewijde team van Suzuki Nederland hebben we een organisatie waar ik enorm trots op ben. Daarnaast hebben we in 2022 een aantal bootbouwers aan ons merk kunnen binden wat voor meer continuïteit zorgt.”

  photo: Simon Palfrader© editorial use only

  Kwaliteit en betrouwbaarheid

  Belangrijke kernwaarden voor Suzuki zijn kwaliteit en betrouwbaarheid. Suzuki behoort jaarlijks dan ook tot één van de meest betrouwbare fabrikanten ter wereld. In Nederland wordt dit benadrukt met 6 jaar garantie op alle Suzuki buitenboordmotoren. Geordy Bloem, Algemeen Directeur bij Suzuki Nederland: “15 jaar marktleiderschap in Nederland, fantastisch! Dankzij de passie van onze professionele en gedreven dealerorganisatie, het team van Suzuki Nederland en een ijzersterke reputatie op het gebied van betrouwbaarheid hebben we deze prachtige mijlpaal bereikt”.

  Wereldwijd meer dan 4 miljoen buitenboordmotoren verkocht

  Suzuki begon in 1965 met de productie van buitenboordmotoren in Takatsuka, Japan. In 1999 werd de productie uitgebreid naar haar dochteronderneming in Thailand, Thai Suzuki Motor. De 4 miljoenste geproduceerde buitenboordmotor was het nieuwe model DF350AMD, waarvan de productie in oktober 2022 van start ging. Suzuki levert buitenboordmotoren aan meer dan 174 landen en heeft de productie van zijn eerste elektrische buitenboordmotor aangekondigd voor 2024.

  Hiswa te Water 2023

  Suzuki pakt samen met haar partners groots uit tijdens de Hiswa te Water 2023. Meer dan 50 boten worden tentoongesteld met een Suzuki Outboard en diverse nieuwe ontwikkelingen zoals Steer By Wire worden getoond. Ook zal de DF250 worden onthuld met een nieuw design. De Hiswa te Water start woensdag 30 augustus en eindigt zondag 3 september 2023.

  Voor meer informatie: suzuki.nl/marine

  Foto: Suzuki Marine

  Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht