Sweden Yachts Benelux-agent Yacht Full International met 40 voets zeiljacht Viking Crusader op HISWA te Water

Persbericht
Drimmelen – Tijdens de komende Hiswa te Water in Lelystad (stand B 37) toont YachtFull International, de officiële agent in de Benelux van de Sweden Yachts Group, de Sweden Yachts 40 genaamd Viking Crusader.

De Sweden Yachts 40 is een sloep-getuigd zeiljacht van ruim 12 meter lengte. Het jacht, uitgerust met een eenvoudig en single-handed te varen modern zeilplan inclusief een zelfkerende fok, doorgelat grootzeil met lazy-jacks en single-line reefsysteem, beschikt over goede zeileigenschappen. Dit in combinatie met het traditionele comfort waar Zweedse zeiljachten bekend om staan, maakt het jacht tot een high performance lange afstand cruiser dat uitermate geschikt is voor circumnavigation en liveaboard.
Het interieur van de Sweden Yachts 40 is ruimtelijk en praktisch. De standaard lay-out heeft drie dubbele hutten, een grote salon, een kombuis en twee natte cellen. Bovendien is het, zoals een zeewaardig jacht betaamd, voorzien van een goede kaartentafel. De boot kan ook custom build, naar wens van de klant, worden geleverd. Deze mogelijkheid is uniek in het marktsegment van zeiljachten tussen 12 en 15 meter.
Het jacht, ontworpen door Peter Norlin en het design team van Sweden Yachts, is uitgerust met A-merk onderdelen zoals een 40 pk Volvo Penta motor, een Seldén mast, giek en rolfoksysteem, Andersen lieren, Raymarine navigatie-instrumenten, Jefa stuurinrichting en een elektrisch systeem van Mastervolt.
“Wij zijn erg tevreden met ons huidige jacht, Viking Crusader, een Sweden Yachts 40. Mijn vrouw en ik hebben meer dan 30 jaar ervaring met Sweden Yachts. Viking Crusader is het vierde jacht dat wij bij Sweden Yachts hebben laten bouwen. De mensen op de werf zijn erg kundig en de samenwerking is heel prettig. Wij hebben met onze jachten drie keer de ARC gevaren van Noorwegen naar de Caribbean en weer terug naar Noorwegen. Zowel het interieur als het exterieur van de Sweden Yachts 40 zijn van hoge kwaliteit. Binnen is het aangenaam en comfortabel. Zelfs als de boot onder helling ligt. Je kunt je goed schrap zetten en verplaatsen door de boot. Het is een fantastisch schip om mee te zeilen. Het dek is ruim en overzichtelijk met brede gangboorden waardoor je je makkelijk en veilig, ook met slechter weer, over het dek kunt bewegen,” aldus Stále Larsen, eigenaar van SY Viking Crusader.
De solide in sandwich-composiet gebouwde Sweden Yachts 40 is gebaseerd op de eerdere 42 en 45 voet modellen die de werf in haar productportfolio heeft. Daarnaast bestaat de productrange uit nog twee nieuwe ontwerpen, van respectievelijk 48 en 54 voet. De eerste volledig in carbon gebouwde Sweden Yachts 54 wordt binnenkort opgeleverd.
Net als Malö Yachts, CR Yachts en Regina af Vindö Yachts maakt Sweden Yachts, sinds de overname van Malö Yachts en de overname van Sweden Yachts door CR & Regina Yachts eind 2017, onderdeel uit van de Sweden Yachts Group. Alle modellen van deze merken worden sindsdien (af)gebouwd op de voormalige werf van Malö in Kungsviken op het Zweedse schiereiland Orust.
Naast nieuwe jachten van de Sweden Yachts Group kan men bij de ervaren jachtmakelaars Joeri Saly en Erik van der Bij van YachtFull International ook terecht voor de koop of verkoop van gebruikte jachten.
Meer informatie www.yachtfull.com.