Team Allianz komt net te kort voor kwalificatie goldfleet op WK Kitefoilen

Team Allianz komt net te kort voor kwalificatie goldfleet op WK Kitefoilen

De kitefoilers van Team Allianz komen net iets te kort voor een plaats in de goldfleet op het Formula Kite Wereldkampioenschappen 2022. Sven van de Kamp mist de kwalificatie net met een 32ste plaats in het klassement van totaal 92 deelnemers. Roderick Pijls en Jis van Hees komen snelheid te kort en eindigen op respectievelijk 53ste en 57ste plaats. Debutant bij de senioren Duuk van Hees vervolgt het toernooi in de brons fleet. Hij staat op een 63ste plaats.

Sven van de Kamp had een goede dag met een vijfde plaats en een zevende plaats in race vijf en zes. Als eerste kwam hij op de finish af kiten in race zeven en even leek het erop dat hij zich daarmee plaatste voor de goldfleet. Maar op zijn hielen gezeten door de concurrentie voelde de rider uit Castricum mogelijk de druk en viel vlak voor de finish van zijn board. Van de Kamp moest genoegen nemen met de zevende plaats.

Annelous Lammerts zat met coach Casper Bouman in de coachboot. Op 12 oktober heeft Lammerts besloten om te stoppen omdat ze nog niet genoeg hersteld is na ziekte.

Bouman beschrijft het proces waar zijn atleten in zitten. “Annelous is nog steeds teleurgesteld, maar kan nu leven met de beslissing. Bij de mannen zit het erin, maar het komt er nog niet uit. Sven deed het heel goed vandaag, maar hij moet leren winnen onder druk. Strategisch en tactisch zijn ze allemaal goed. Snelheid komen we nog tekort. Zeker als het harder gaat waaien. Mentaal kan het sterker. Ons niveau gaat omhoog maar bij onze tegenstanders ook. Ik ben positief, maar we moeten een stapje erbij op alle vlakken. Puntjes op de i. Het is pittig op dit niveau. Het is nog niet perfect en dat hebben we nodig als we mee willen doen om te winnen.”

Voor meer informatie: teamallianz.nl

Foto: Sander van der Borch

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.