windverwachting

Team Maserati met zoon prinses Caroline van Monaco wint Cape to Rio Yacht Race in recordtijd

Rio de Janeiro (Brazilië) – “Het was geen gemakkelijke race, de weersomstandigheden waren soms erg zwaar”, aldus Pierre Casiraghi, die als bemanningslid namens de Yacht Club de Monaco aangemonsterd was op Team Maserati, de boot van Giovanni Soldini, winnaar van de 14e editie van de Cape to Rio Race. Casiraghi is de zoon van prinses Caroline, en neef van prins Albert van Monaco.

Het jacht Maserati legde de 3300 nautische mijlen af in de recordtijd van 10 dagen, 11 uur, 29 minuten en 57 seconden. Het oude record stond op 12 dagen, 16 uur en 49 minuten.

De Cape to Rio Yacht Race is de langste race tussen twee continenten op het zuidelijk halfrond, 3.300 nautische mijlen tussen Kaapstad (Zuid-Afrika) en Rio de Janeiro (Brazilië). Na aanmoediging van Zuid-Afrikaanse schippers om de oceaan over te steken is de race in 1971 opgericht. Het evenement van de Royal Cape Yacht Club trok vrijwel meteen veel internationale belangstelling. Mede door de historische charme van de tocht. De Portugese zeevaarder Pedro Cabral voer 500 jaar geleden vanaf de Kaap in volle overtuiging naar Indië. Echter kwam de ontdekkingsreiziger door omstandigheden in Brazilië terecht. Aan de eerste editie namen 69 deel. De winst ging naar de Britse Ocean Spirit, het team deed er toen 23 dagen en 42 minuten over. (EO/Blauw Bloed, Zeilen, www.cape2rio2014.com)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X