Informatie voor de watersporter

Team Merk Meester naar Europees Kampioenschap J24 met wereldkampioene Splash aan het roer

PERSBERICHT
Biddinghuizen, Nunspeet – Van 9 tot 16 september doet Team Merk Meester van zeilschool De Randmeren mee aan het Europees kampioenschap J24 zeilen in Ierland. De J24 is een van de grootste eenheidsklassen ter wereld. In Ierland strijden ruim 40 teams om de titel op de uitdagende wateren bij Dublin.
Een ‘nieuwe’ boot
Het team van De Randmeren heeft afgelopen winter samen met International Yacht Paint hard gewerkt om de oude J24 weer in top vorm te krijgen. Er is een revolutionair onderwaterverfsysteem dat de weerstand moet verminderen en de hele boot is opnieuw gespoten. Mede dankzij hoofdsponsor Merk Meerster zijn er nieuwe zeilen en een betere mast gekomen.
Team op orde
Het team is voor deze wedstrijd samengesteld uit de beste zeilers van De Randmeren. Aan het roer zit kersvers wereldkampioen Splash zeilen Calijn Muller (16 jaar). Schipper Jeroen Hörst (46 jaar) neemt een schat aan ervaring en kennis mee aan boord. Koen Mulder (23) jaar is de trimmer (trekt de zeilen aan), Jurrian Klijs (22 jaar) en Erik Jeuring (31 jaar) maken het team compleet.
Ervaring op doen
De zeilteams van De Randmeren hebben als doel jonge zeilers te laten doorgroeien in het wedstrijdzeilen. Met de deelname aan het EK en recente deelname aan het WK jeugdzeilen lukt het op het moment erg goed om deze ambitie in te vullen. Volgend jaar hoopt het team verder te kunnen groeien in prestatie en omvang.
Volgen
Meer informatie www.derandmerenracing.nl  en www.hyc.ie/J24europeans2011/

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht