Informatie voor de watersporter

Team SCA kijkt uit naar eerste krachtmeting met Volvo Ocean ‘mannenboten’ komend weekend

sca_160714Lanzarote (Spanje) – Dit weekend zal de vrouwenboot van Team SCA voor de eerste keer in de gelegenheid zijn zich te meten met de ‘mannenboten’ van Brunel en het Spaanse Campos team in de komende Volvo Ocean Race. Alle drie doen op 19 juli namelijk mee aan de 670 mijl lange Around Canary Islands Race.

De wedstrijd is een oefening op alle vlakken van het zeilen, zowel technisch, strategisch als tactisch. Mede te danken aan de grillige weerspatronen en windschiftingen rond de eilanden. De SCA dames zullen allen op hun ‘beste plaats’ op de boot worden ingezet. Zo blijken Elodie Mettraux, Sara Hastreiter, Sophie Ciszek fysiek sterker dan de rest en is hun beste plaats bij de winches. Toch trainen zij in deze aanloopweek ook nog buiten hun ‘comfort zone’, zodat de dames zo nodig ook elders op de boot kunnen worden ingezet.

Opvallend is ook de aanwezigheid van de Franse zeilheld Michel Desjoyeaux aan boord van Team Campos, bedoeld om deze in drie maanden tijd klaar te stomen voor de Volvo Ocean Race. (Nauticlink, Team SCA)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht