windverwachting

Team SCA profiteert in Volvo Ocean Race van noordelijke route en haalt achterstand in

ftot: VOR/SCA
foto: VOR/SCA
Alicante, Lissabon – Team SCA, met de Nederlandse Carolijn Brouwer aan boord, voerde het afgelopen etmaal de druk op voor Abu Dhabi Ocean Racing. De vrouwenploeg haalde als meest noordelijke boot de klassementleider in, die het meest zuidelijk vaart en nu dus zesde ligt.

Ondertussen gaat de strijd om de koppositie van de zevende etappe van de Volvo Ocean Race 2014-15 verder. Team Brunel leidt nipt voor MAPFRE, maar de top 3 is slechts een mijl van elkaar verwijderd.

Team SCA-navigator Libby Greenhalgh (GBR) besloot om voor de noordelijke route langs het mid-Atlantische Azorenhoog te gaan. Daar waar meer wind staat. Zo konden schipper Sam Davis en haar bemanning het gat van 100 nautische mijlen (nm) dichten. De achterstand op Team Brunel bedraagt nu 17,5 nm. Vanmorgen om 09.42 UTC haalden ze Abu Dhabi Ocean Racing in. Daardoor bevindt Azzam zich nu in een ongemakkelijke positie achteraan de vloot. Dat betekent dat hun 6 punten voorsprong in het totaalklassement nu toch onder druk staat. Hun grootste rivaal Dongfeng Race Team ligt momenteel namelijk op de derde plek, slechts een mijl achter Team Brunel.

Afgelopen oktober, voor aanvang van de race, stelde Abu Dhabi-schipper Ian Walker dat ze elke etappe op het podium moesten eindigen om de overallzege veilig te stellen. Tot nu toe voerde hij dit plan tot in perfectie uit, inclusief 2 etappezeges. Daarmee bouwden ze een voorsprong op, waarmee ze de leiding stevig in handen hadden. Als het Dongfeng Race Team lukt bij de eerste 3 in Lissabon te finishen, maakt het kans om in het overallklassement in te lopen op Azzam.

Team Alvimedica (Charlie Enright/USA) zeilt momenteel in vierde positie op 10,7 nm achter de koploper.

De 6 boten begeven zich richting een zogenaamde ‘drag race’, oftewel achter-elkaar-aan-race in goede windcondities en zeestaat. Ze worden op woensdagmorgen 27 mei tussen 05.00 en 12.00 UTC in Lissabon verwacht. (Volvo Ocean Race)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X