Team SCA vrouwen nu ook over de finish van vijfde etappe Volvo Ocean Race

foto: VOR/SCA
foto: VOR/SCA
Alicante (Spanje), Itajai, Brazilië – Dinsdag om 15:52 CET is het SCA-vrouwen team over de finish van de vijfde etappe van de Volvo Ocean Race gegaan. Hun viel het best denkbare weer te beurt, dit in schril contrast met het extreme weer dat de elf vrouwen sinds 18 maart op hun weg vanaf Auckland hadden ondervonden.

Schipper Samantha Davies: “We hebben het gered! We hebben vergissingen gemaakt, en zaken gehad die fout liepen, maar we hebben alles weten op te lossen. En zo zijn we ongehavend – dus gelukkig – hier aangekomen.”

De grootste tegenslag voor Team SCA was het verlies van hun meest gebruikte fok (‘code 0’), nog ruim voor Kaap Hoorn, toen hun boot na een klapgijp in 50 knopen wind helemaal plat ging. Op een zeker moment verloren de vrouwen ’s nachts zelfs hun elektronica. Daardoor zeilden ze min of meer blind over de Zuidelijke Oceaan. Afgelopen zondag raakte Team SCA 3 onbekende objecten, terwijl het langs de Braziliaanse kust op de Zuid-Atlantische Oceaan voer. Het resultaat was een grote schade aan het roer, dat daarna nog maar matig werkte. (Volvo Ocean Race)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X