Informatie voor de watersporter

Telefonica weer voorop in Volvo Ocean Race, inhaalslag voor Groupama en PUMA verstrikt in visnetten

Alicante – Maandagochtend (CET) hadden de Volvo Ocean Race deelnemers nog enkele tientallen lastige mijlen in de Straat van Malakka voor de boeg, voordat ze de vrije Zuid-Chinese Zee op konden varen. Telefonica vaart voorop, op ruim twee mijl afstand gevolgd door Groupama.

Intussen denkt deelnemer PUMA wel 10 mijl op de koplopers verspeeld te hebben – in praktijk zo’n beetje de eerste plaats – doordat de boot verstrikt is geraakt in een vissersnet. Het ergste is volgens bemanningslid Amory Ross, dat het jacht door het oponthoud ook nog in een windloosgebied is geraakt, en zelfs na het vrijkomen de achterstand op de nummers één en twee eerder oploopt dan afneemt.

De verplichte route langs de haven van Singapore en het veilig oversteken zonder tijd te verliezen van haar drukke ‘shipping lane’  is de volgende uitdaging, die de boten wachten (zie kaartje hieronder). Daarna begint de vrijheid van het navigeren op het open water van de Zuid-Chinese Zee dus eigenlijk pas echt goed, voor de boten die eind deze week in Sanya in China hopen aan te komen.
(Nauticlink – met dank aan Ronald Koelink, Volvo Ocean Race met dashboard)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht