windverwachting

Televisieprogramma 'Nederland Vaart' wordt 'RTL Vaart' en start al deze zomer met vier uitzendingen

PERSBERICHT
Amsterdam – Ook in 2013 gaan wij weer verder met het maken van het watersportprogramma Nederland Vaart. Onder nieuwe naam, in een nieuw jasje én op een nieuwe zender. Vanaf januari zullen we dertien weken lang op RTL 4, elke zondagmiddag om 17.00 uur uitzenden met als programmatitel RTL Vaart. En als voorproefje maken we deze zomer een eerste serie van vier afleveringen.
RTL Vaart Special ‘Round the World’
De eerste opnames voor deze zomerspecial hebben we inmiddels geschoten. In deze zomerse specials geven we een beeld van de Nederlandse watersport in ons eigen land en ver buiten de grenzen. Aflevering 1 is op zondag 1 juli om 17.00 uur te zien op RTL 4.
De hoofdlijn van elke special gaat over de Clipper Round the World Race. Aan deze 70.000 kilometer lange oceaanrace, die een jaar duurt, doen tien identieke 68 voet lange, moderne zeilboten mee. Bijzonder in de editie van dit jaar is de eerste deelname van een Nederlandse boot, ‘De Lage Landen Embraces the World’.
De race wordt gevaren door een beroepsschipper en bemanning van amateurs die zo de kans krijgen om (een deel van) deze loodzware zeilrace rond de wereld mee te maken. De wedstrijd heeft haar naam te danken aan de routes die de oude theeklippers in de 19e eeuw over alle wereldzeeën zeilden. Half juli strijkt de vloot neer in Den Helder. Tijdens deze feestelijke Nederlandse stop-over zal de laatste aflevering van de RTL Vaart specials worden opgenomen.
Daarnaast geven presentatoren Vivian Slingerland en Epco Ongering de beste watersporttips, testen zij de nieuwste boten en bezoeken zij interessante watersportevenementen. Het programmateam van RTL Vaart bestaat uit gepassioneerde watersporters en ervaren televisiemakers.
Vivian Slingerland is samen met Epco Ongering al jarenlang het gezicht van de watersport op televisie. Daarnaast is Vivian presentatrice van veel populaire RTL 4 programma´s zoals ‘Ik kom bij je eten’ en ‘Gewoon Mooier’. Vivian zal met de RTL Vaart cameraploeg komende zomer weer veelvuldig op het water te bewonderen zijn.
Epco Ongering presenteert al 11 seizoenen lang boottesten en technische watersportitems op televisie. Hij maakt deel uit van de redactie van zowel de Telegraaf Vaarkrant als van het televisieprogramma RTL Vaart.
RTL Vaart is een samenwerking tussen Pilarczyk Mediagroep en Bohil Media, twee dochterondernemingen van Telegraaf Media Nederland. Het programma wordt onder andere mede mogelijk gemaakt door financieel dienstverlener De Lage Landen.
Uitzendtijden : Zondagmiddag 1, 8, 15 en 22 juli om 17.00 uur, RTL4
Producent : Pilarczyk Mediagroep
Meer informatie www.bohilmedia.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X